Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNI OTPAD

Karlovčanin zbog bačvi zadržan u pritvoru, ostali pušteni

bačve
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/3
09.05.2015.
u 20:59

Neslužbeno doznajemo da je otpad dovezen iz tvrtke Ecooperativa iz Matulja koja se bavi zbrinjavanjem otpada

Odlukom suca istrage Županijskog suda u Karlovcu, 40-godišnji Karlovčanin, koji je od vlasnika tvrtke iz Matulja preuzeo 88 bačava s opasnih otpadom, od kojih su 63 pronađene na području Karlovačke županije, ostat će u jednomjesečnom pritvoru.

Trojac, među kojima i 41-godišnji direktor tvrtke čiji je opasni otpad završio u Karlovačkoj županiji, pušten je na slobodu s mjerom zabrane obavljanje određenih djelatnosti i uz mjeru zabrane kontaktiranja sa svjedocima.

Neslužbeno doznajemo da je otpad dovezen iz tvrtke Ecooperativa iz Matulja koja se bavi zbrinjavanjem otpada. Na takvu odluku žali se tužiteljstvo koja i dalje smatra da bi sva četvorica, dok traje istraga, trebala biti u pritvoru, jer postoji sumnja da bi mogli uništiti dokaze, utjecati na svjedoke ili zbrinuti ostatak nepronađenih bačava.  

>> Županijsko državno odvjetništvo: Opasan otpad došao iz Matulja

>> Četvorku sumnjiče za odlaganje bačava s opasnim otpadom

Komentara 4

ZA
zambezi
22:06 09.05.2015.

Trebali su oni ic po bacve i tovarit na kamion.

MX
Mister X
22:22 09.05.2015.

Da su mu ona trojica rekli baci to u šumu ; teško je za povjerovati i malo bedastijima. Bačve su sa natpisima i oznakama vari i drugih podataka ( to je gotovo kao sa registarskim tablicama ! ) " Bačveve sa "opasnim otpadom" može biti svašata ali prema boji bačava ne spadaju u neke posebno jake otrove.. Da je svinjarija a i za muški kazniti sve koji bilo kakav otpad odvoze i bacaju van određenog prostora je sasvim u redu ! Pitanje je dali je to praksa i dali je i do sada tako postupao sa otpadom. Trebalo bi lijepo si dati truda i provjeriti kuda je sve do sada i što i kamo odvozio.

OS
osica
22:19 09.05.2015.

"a zašto nisu zbrinuli doma opasni otpad , negdje u Primorsko goranskoj županiji već truju dalje od svoje kuće."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije