Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Palili traktore, uništavali tuđu imovinu, tukli se u školi

Karlovački školarci svoj vandalizam objavili na netu

11.04.2009.
u 17:48

KARLOVAC – Uništavanje tuđe imovine i nasilje nad školskim kolegama, djelo je učenika viših razreda Osnovne škole Mahično u Karlovcu. Svoje su djelovanje upravo ovaj tjedan objavili na poznatom internetskom portalu za razmjenu video sadržaja www.youtube.com.

Ne ističu se
Radi se o uratcima dugačkih najviše do dvije minute, a postavljenih na međumrežje pod pseudonimom DRsvisko tijekom ovoga tjedna. Kroz 25 isječaka može se posvjedočiti pokušaju zapaljenja traktora, uništavanju stabala u šumi, blokadi puteva tim istim trupcima, uništavanju strujnog transformatora, a čak su došli i na ideju bacanja otvorenog šestara na publiku na nogometnom stadionu Kantrida u Rijeci, od čega su, srećom, odustali.

Odustali nisu, pak, od izrade opasnog molotovljevog koktela. Međutim, razboritošću, valjda, neupotrebljenog protiv nečijeg tjelesnog integriteta ili nečije imovine. Ravnateljica OŠ Mahično Đurđa Starešinčić, upoznata je sa sadržajem video isječaka objavljenih na internetu te prepoznaje svoje učenike.

– Iznenađena sam. Te se osobe u školi ne ističu po ičemu sličnome – kaže ravnateljica.

Ono što upada u oči jest velika količina agresivnosti prisutna u pučkoškolcima na školskim praznicima.

– Izloženi su najrazličitijim agresivnim sadržajima putem medija. U cijelom su tom kontekstu oštećeni oni koji trpe nasilje, kao i oni koji ga provode. Ima, dakako, i onih koji sve to promatraju, a ne reagiraju – nastavlja Starešinčić.

Prevencija
Ona napominje kako škola koja je na čelu stalno radi na prevenciji devijantnog ponašanja.

– Redovito smo u kontaktu s roditeljima, jer naša iskustva pokazuju da se u mnogim situacijama uspješno preventivno djelovalo međusobnom interakcijom roditelja i nastavnika, ali i učenika. Također ističem da provodimo UNICEF-ov projekt za sigurno i poticajno okruženje u školi – navodi Đurđa Starešinčić te napominje kako će o svemu obavijestiti policiju, a sa roditeljima i djecom porazogavrati nakon svršetka praznika.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije