Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iza kulisa

Karlovački festival ide dalje, i s nekom novom ekipom

'14.09.2013., Karlovac - Dodjela nagrada 18. Filmske revije mladezi i 6. Four River Film Festivala. U konkurenciji je 78 filmova mladih iz 30 zemalja, a dodijelilo se 11 nagrada. Photo: Dominik Grguri
'Dominik Grguric/PIXSELL'
17.09.2013.
u 12:48

Marljivi članovi Kinokluba započeli su već s pripremama i za sljedeće izdanje Revije i Festivala, koje će se održati od 10. do 13. rujna

Festival napreduje svake godine. Bit će zanimljivo pratiti smjenu generacije u budućnosti. Mislim da je to najveći izazov svakog takvog velikog i dugoročnog projekta – poručio je medijski pedagog Jura Troje, koji već godinama prati izvrstan rad mladih karlovačkih filmaša.

Unatoč smjeni generacije, sedmi su put u Karlovac, grad bez kina, doveli oko 150 srednjoškolaca i njihovih mentora.

 Promocija u svijetu

 Došli su neki novi, mladi ljudi tako da za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival nema straha. Idu dalje. Potvrda njihova kvalitetnog rada brojni su gosti. Svi imaju samo hvale za domaćine koji ništa ne prepuštaju slučaju. Organizacija je na razini velikih festivala, pa mnogi najavljuju svoj povratak u Karlovac.

 – Bilo je predivno upoznati Karlovac i ljude. Imate prekrasan grad. Četiri su dana prebrzo prošla, mnogo sjajnih filmova, autora... – rekao je Thijs de Block iz Belgije, lanjski osvajač Grand Prixa. Ovog puta našao se u ulozi jednog od članova žirija za Žutu zastavu. I Danci, kojima je pripala nagrada publike za film Igra, iz Karlovca su odnijeli nezaboravne uspomene.

Organizatorima, Kinoklubu i Hrvatskom filmskom savezu te Karlovcu na svemu su zahvalile i članice žirija Vera Schöpfer i Maureen Carrieg. Svi su oni najbolji promotori Karlovca u svijetu, što je još jedan veliki uspjeh karlovačkih filmaša. Da svi koji dođu imaju kraljevski tretman, brine se Ured za goste. Njihove su šefice ove godine bile Ana Bodrožić i Marija Graša.

 Pripreme su trajale mjesecima jer je trebalo smjestiti više od stotinu gostiju, ali i pronaći izgubljenu prtljagu... Revija i Festival imaju i svoje heroje s parkinga. Njihova je zadaća da brinu o svima koji dođu s automobilima, da ih označe žutom plaketom kako ne bi dobili kaznu. Uglavnom, iza velikog filmskog događaja kriju se brojni volonteri, čija imena možda nisu u prvom planu. No, svi znaju da su oni važna karika u lancu.

 Odradili sjajan posao

 – Prezadovoljna sam. Malo me je bilo strah kako će proći smjena generacije. Međutim, sve funkcionira kako treba. Dođite u Karlovac i sljedeće godine, od 10. do 13. rujna – pozvala je koordinatorica Marija Ratković Vidaković.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije