Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABILJEŽENO VIŠE SLUČAJEVA

Karlovačka županija na ruti krijumčara migrantima: 'Potjere policije su česte, mještani su uplašeni'

Policijske patrole i kontrola migranata na granici BiH i Hrvatske
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
15.01.2024.
u 18:36

Povećane slučaje potjere za krijumačarima kometirao je i načelnik karlovačke policije Ivica Sopek koji je upozorio kako je najveći problem nedostatak policajaca koji bi pokrili cijelu županiju

Nakon teške nesreće na autocesti A1 u kojoj su prošlog vikenda poginule tri osobe, 12 osoba je, netom stranih državljana, ozlijeđeno, policija broji sve više potjera za krijumčarima migranata. Posljednji slučaj potjere zabilježen je još jučer, pisali smo ranije, što je i ovog ponedjeljka komentirao načelnik karlovačke policije Ivica Sopek. 

- One su ovdje jednostavno svakodnevica života. Zavisno o vremenskim prilikama, događaju se često. Migrante možete vidjeti po svakoj lokalnoj prometnici, maltene, pa čak i u samom centru naselja, pa i pred trgovinama dućanima. Moram priznati da su mještani dosta uplašeni, jer bilo je čak i provala i nekih kuća i bilo je i štete koje su oni prijavljivali, ali evo, na tome se zadržalo. Poslije toga više nitko nije ni prijavljivao. Jednostavno, s tim su se pomirili - komentirao je za RTL Danas

Dodao je i kako su na ključna mjesta postavljene kamere kako bi se smanjile plački napuštenih kuća i kuća za odmor, navodeći kako su se za neke stvari ''krivili migranti, čak i za one koje nisu bili krivi''.

- Pa mislim da je to problem najveći, policije stvarno nema dovoljno. Naša mala općina ima 100 kvadratnih kilometara. To su vam sve šume, 99 posto, šume, potoci i rijeke. Teško je to pokriti s ovako malim brojem ljudi. Puno je prometnica. Mislim da oni ovuda mogu dosta jednostavno otići - zaključio je.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Zaobišao kolonu i prošao prije spuštanja rampe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije