Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVORENA VRATA

Kardinal Bozanić: Ne primam nikoga pred lokalne izbore!

Milanović Bozanić
Jurica Galoić/PIXSELL
28.04.2013.
u 21:14

U nedjelju uvečer Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije objavio je informaciju da nadbiskup Bozanić od 19. travnja do 19. svibnja nikoga ne prima

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić ne želi primiti niti jednog od kandidata za lokalne izbore. Objavio je to večeras (u nedjelju uvečer u 19.01 sati?!) Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije i time poslao jasnu poruku svim političkim kandidatima da su kaptolska vrata za njih na vrijeme zatvorena.

- Prema protokolu Nadbiskupskog duhovnog stola zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić ne prima kandidate za političke i lokalne izbore u razdoblju od mjesec dana prije dana izbora. Sukladno tome obavještavamo javnost da u razdoblju od 19. travnja do 19. svibnja 2013. godine gospodin Kardinal ne prima kandidate za naredne lokane izbore - objavio je svoju informaciju Tiskovni ured na internetskim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić je, prisjetimo se, u izborima za predsjednika Republike primio zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i zadržao se s njime u dugom razgovoru, što su mnogi protumačili kao otvorenu podršku Katoličke crkve ondašnjem predsjedničkom kandidatu Bandiću. Premda takve tvrdnje Kaptol nikad nije demantirao; Milan Bandić, kao što je također poznato, nije pobijedio u "pripetavanju" za Panovčak.

Očito, kako se ponovno ne bi našao u nezgodnoj situaciji kao tada, nadbiskup Bozanić svim je kandidatima večeras poručio da su im kaptolska vrata do izbora - zatvorena.

>> 'Ne gajimo nadu da će nam netko čudom riješiti naše probleme'

>> Bozanić: Škole nisu državne i vlast nije njihov gospodar

>> Svi protiv Vlade: Sindikati, Crkva, branitelji udružuju se u prosvjedu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije