Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ OBERSNEL

Karamarko: Žele ispolitizirati rad policije

karamarko
Ivo Čagalj/Pixsell
Autori: it, nsš, jp, tok
04.03.2010.
u 12:25

Idemo dalje u borbi protiv korupcije. Ta je borba jedan od stupova ove vlade, poručila je Jadranka Kosor

To su najobičnije insinuacije i pokušaj da se rad policije, koji je utemeljen na zakonu, ispolitizira i tako dezavuira – odvratio je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko na tvrdnju visokih SDP-ovih dužnosnika da je ravnatelj policije, inače Riječanin, Oliver Grbić podnio kaznenu prijavu protiv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela zato što je produžena ruka politike.

Linić prozvao Grbića

Podsjećamo da je Slavko Linić vrlo žestoko reagirao na optužbe protiv Obersnela nazvavši ravnatelja policije kukavicom i poručujući da će se s takvima, koji napadaju prema političkim naredbama, obračunavati. No Karamarko kaže da će policija raditi svoj posao uvijek kada postoji sumnja da je počinjeno kazneno djelo.

 – Postoji li u određenom slučaju sumnja u počinjeno kazneno djelo, to policija ne bira po tome kojoj stranci pripada osumnjičenik – kaže Karamarko.

A na tvrdnju Zorana Milanovića da nije slučajno što je u posljednjih mjesec dana protiv tri člana Predsjedništva SDP-a policija podnijela kaznene prijave, misleći pri tome na pokušaje otvaranja “slučajeva” Mršić, Picula i Obersnel, Karamarko kaže da to nije problem policije i da “postoji iskustvo iz nedavne prošlosti kada su članovi jedne druge stranke bile osumnjičeni”. Podršku mu je dala i premijerka Kosor, koja je jučer izjavila da se policija ni zbog čijih prijetnji ne smije uplašiti.

– Idemo dalje u borbi protiv korupcije. Borba protiv korupcije jedan je od stupova ove vlade – poručila je premijerka. Zoran Milanović nije se jučer imao potrebu oglasiti.

SDP: Nemamo što dodati

– SDP je o tome rekao što je imao u srijedu i tome nemamo ništa dodati – poručili su s Iblerova trga. No, kako se doznaje, SDP vrlo pomno prati sve pokušaje diskreditiranja svojih uglednih članova, prikuplja informacije i s vremenom će možda pred javnost izaći sa spoznajama o načinu i razlozima na koji se vade slučajevi protiv njih.

Komentara 53

OB
-obrisani-
12:48 04.03.2010.

sdp je nesto kao najezda skakavaca ...strasno..kod njih su svi \"pošteni\" drug ce i lagati zbog druga samo da sacuvaju svoj \"ugled\" boraca protiv nepravde...meni se cini da su oni obićni skakavci....

OB
-obrisani-
13:25 04.03.2010.

POLICIJO ! Vi samo hapsite lopove ...narod nezanima tko je iz koje stranke...narod hoce pravdu i postenje. Koliko god LOPOVA ima u HDZeu isto ih toliko ima i u SDPeu....

VA
vatoka
17:13 05.03.2010.

Ovu policiju NIJE MOGUĆE politiizirati, ona JE UVIJEK BILA POLITIZIRANA !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije