Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građani pesimistični

Karamarko na začelju s najnižim rejtingom dosad

crobarometar (1)
Foto: Nova TV, Ipsos Puls
1/5
25.03.2013.
u 19:22

Na listi najpopularnijih političara Milanović se vratio na peto mjesto zbog pada popularnosti Ruže Tomašić sa 41 na 33 posto.

U Hrvatskoj vlada najveći pesimizam od početka mandata vlade Zorana Milanovića pa tako čak 74 posto građana smatra da država ide u lošem smjeru, a tek 17,8 posto da ide u dobrom smjeru. Podaci su to redovitog istraživanja Crobarometar koje za Novu TV provodi agencija Ipsos Puls.

Poteze Vlade ne podržava 63,5 posto građana, a podržava ih 26,8 posto, što je drugi najlošiji rezultat ove vlade. Podrška SDP-u neznatno je pala u odnosu na prethodni mjesec sa 27 na 26 posto, dok je HDZ, za koji su analitičari smatrali da mu je 20 posto u veljači donja granica, pao za tri postotna poena na 17 posto, dijelom i zbog odluke o izbacivanju Jadranke Kosor.

Laburisti sa 11,8 posto bilježe najbolji rezultat dosad, HDSSB sa 4,4 posto i dalje drži četvrto mjesto, a HNS se blago oporavio te je sa 1,7 dospio na 2,4 posto. Na listi najpopularnijih političara Milanović se vratio na peto mjesto zbog pada popularnosti Ruže Tomašić sa 41 na 33 posto.

Na začelju liste, s najnižim rejtingom dosad, predsjednik je HDZ-a Tomislav Karamarko kome je popularnost pala sa 20 na 13 posto. Prvi put od preuzimanja stranke pozitivno mišljenje o njemu ima manje od polovice članova HDZ-a, odnosno njih 47 posto.

Za usporedbu, Milanović ima podršku 88 posto članova SDP-a, a čak 15 posto članova HDZ-a o njemu ima pozitivno mišljenje. 

>>Gredelj: 'Milanović je antitalent, a Karamarko ipak uspijeva biti nepopularniji'

Komentara 125

Avatar kiLLy
kiLLy
19:41 25.03.2013.

Nisam nikoga došao braniti,niti kakav rezultat,ali kako uopće može doći u novine anketa PROVODENA na UZORKU OD 971 ISPITANIKA??? Da li vi čitate? Da li vi razmisljate uopce svojim mozgom? Da ne pričam da je to remek djelo agencije plus plus i Mislava Bage,hrvatski narode,ja te se odričem,ako ikada uopće pogledate ovakve ankete.

DU
Deleted user
19:43 25.03.2013.

Savjet za HDZ: maknite Karamarka dok ne bude prekasno.

TS
tranzicija svesti
19:34 25.03.2013.

Istrazivanja ipak potvrdjuju da je manjina uvek najglasnija odn. da onih koji sve s cim se ne slazu proglasavaju za "antihrvatstvo" ima najmanje. Hrvaskoj treba vise "Milanovica" ako zeli napred, svidjalo se to pomenutoj manjini ili ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije