Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Komadina:

'Karamarko je lukavo izabrao Kolindu. Riječani će biti na mukama'

Zlatko Komadina
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
04.07.2014.
u 09:34

- Kolinda je ozbiljan kandidat. HDZ je učinio jak politički potez s njezinom kandidaturom - rekao je Komadina.

U emisiji Hrvatskog radija Poligraf jutros su gostovali potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina i zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet.

Gosti su komentirali navodni akcijski plan "Barbika" u kojem se blati HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović, a za koji je predsjednik Ivo Josipović rekao da ne stoji iza njega. - Fingiranjem takvog dokumenta nastoji se mene difamirati kao osobu koja vodi prljavu kampanju - kazao je jučer o tom dokumentu koji je dobio u svoj ured predsjednik Josipović.

"To je stiglo iz miljea bliskog HDZ-u"

- Gledajući po sadržaju, taj dokument šteti predsjedniku Josipoviću i SDP-u pa i Kolindi. To je stiglo iz miljea bliskog HDZ-u - rekao je Zlatko Komadina, na što je Prgomet odgovorio da "HDZ s tim nema ništa". - Sadržaj tog dokumenta doista vrijeđa ljudsku inteligenciju - kazao je Prgomet, a Komadina je potvrdio da je i on jučer poštom dobio taj uradak u svoj ured, a poslan mu je iz Zagreba.

Komentirali su i nadolazeće predsjedničke izbore u kojima će se sučeliti aktualni predsjednik Ivo Josipović, uz podršku SDP-a, i HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović. - Dugo nismo imali situaciju u kojoj naš kandidat ima jasnu potporu cijelog HDZ-a. Sve odluke o izboru kandidata su bile jednoglasne i prihvaćene s mnogo simpatija u cijeloj stranci - kazao je Prgomet na pitanje postoji li sukob između predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i glavnog tajnika stranke Milijana Brkića zbog izbora ekipe koja će Kolindi Grabar Kitarović raditi kampanju.

- Kolinda je ozbiljan kandidat. HDZ je učinio jak politički potez s njezinom kandidaturom. O njoj ne mogu ništa loše reći jer je poznajem iz Rijeke dugo godina. Gospodin Karamarko je to lukavo smislio i Riječani će biti na mukama, ali vjerujem da će glasati za kandidata ljevice - kazao je Komadina.

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL

"Čudo od čovjeka"

Potpredsjednik SDP-a je kazao da je jasno u javnosti izrekao svoj stav da se Glavni odbor SDP-a treba sastati prije ljetne stanke, no taj prijedlog mu na Predsjedništvu u srijedu nije prošao.

- Želio sam i tražio sjednicu u srpnju sve vrijeme i to sam jasno govorio u javnosti. Kad sam ušao na sjednicu Predsjedništva, već je bilo odlučeno da će sjednica Glavnog odbora biti 1. rujna i nisam morao ništa reći jer je moj stav poznat. Ako sam jedan, a svi drugi su protiv, onda se nema što boriti. Zna se da je smatram da treba biti ranije. Ne vidim što ćemo u rujnu pričati što ne bismo pričali u 7. mjesecu, osim što bi moglo doći do zaborava u nekim stvarima. U stranci nema dovoljno razgovora i to je najveći problem SDP-a - kazao je Komadina koji je komentirao i medijske napise da se određivanjem da koordinatori za izborne jedinice u SDP-u ne mogu biti ministri, župani i gradonačelnici Milanović želio njega riješiti.

- Riječ je o tome da, ako se ne misle koristiti ministri, župani i gradonačelnici, onda se rješava svih, a ne samo mene. Valjda ne vrijedim toliko da bi se zbog mene riješio svih njih - kazao je Komadina te dodao da je on "čudo od čovjeka, ako rejting SDP-a pada zbog nečega što kaže", kao što mu neki prigovaraju u posljednje vrijeme.

"Nismo izgubili niti jedne izbore"

- Nismo izgubili niti jedne izbore, jer su važni predsjednički i parlamentarni izbori koje smo zadnje dobili. Objektivno je da smo pogubili nešto izbora. Svaka čast europskim izborima, ali oni nisu toliko bitni - kazao je Komadina pokušavajući umanjiti štetu zbog SDP-ova gubitka europskih izbora i lokalnih izbora.

- Nama su svaki izbori važni i ne treba podcjenjivati one na lokalnoj razini. Nismo euforični, vrlo smo svjesni odgovornosti koju smo preuzeli na tim izborima - replicirao je Prgomet te se osvrnuo na komentare da su "u Vukovaru na izborima dobili autobusi" koji su stigli iz drugih dijelova Hrvatske.

- Kada govorimo o autobusima u Vukovaru, nitko ne govori da smo igrali po pravilima koja važe već godinama - rekao je Prgomet te dodao da nije istina da HDZ-u rejting raste zato što SDP-u pada i objasnio kako pad SDP-a donosi glasove strankama ljevice kao što je ORaH Mirele Holy.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Instagram

"Da postoji izbor za kraljicu neuspjeha kruna bi završila na glavi ove Vlade"

Naglasio je da su prijevremeni izbori jedini način na koji se može riješiti "katastrofalna situacija u Hrvatskoj". - Svakome je jasno da je ovo neuspješna politika. Da postoji izbor za kraljicu neuspjeha, kruna bi završila na glavi ove Vlade. HDZ-ov rejting će rasti kako je rastao i dosad zato što ćemo prezentirati naše programe koji će riješiti probleme građana - kazao je Prgomet i dodao kako je "HDZ-u važno vratiti povjerenja građana koji su tijekom 25 godina glasali za HDZ i na temelju njih doći na vlast".

Na to mu je replicirao Komadina riječima da je zbroj rejtinga lijevih stranaka još uvijek jači od desnog rejtinga i upozorio da nas je "HDZ u osam godina vlasti i doveo pred bankrot". Napao je i HDZ-ovu koalicijsku partnericu Ružu Tomašić riječima da su ona "i njezina družina ultradesničara otišli u Bruxelles kako bi rastočili Europsku uniju". Objasnio je i da je politika stranke Ruže Tomašić desnije od HDZ-ove i da je to "politika poprilične isključivosti".

Potpredsjednik SDP-a smatra da je Željko Sabo trebao dobiti izbore u Vukovaru, ali nije mogao "zbog optužnica i ćirilice", a dodao je i da je izostala i logistička potpora SDP-a. Objasnio je i da prijevremenih parlamentarnih izbora neće biti zato što ćemo nakon predsjedničkih izbora već ući u redovnu godinu za parlamentarne izbore.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

"HDZ je teško licemjeran"

I Prgomet i Komadina su se složili da bi bilo dobro uvesti preferencijalno glasovanje. - Ne vidim ništa loše u preferencijalnom glasovanju. U HDZ-u nismo još o tome razgovarali i još nemamo službeni stav - kazao je Prgomet i dodao kako ne misli da je za to potreban referendum, već se izborni zakon u tom smjeru može promijeniti u Saboru.

Složili su se i oko toga da nije potreban referendum o "ćirilici u Vukovaru" za koji je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prikupio dovoljan broj glasova, no ne slažu tko je kriv za takvu nacionalnu podjelu u Vukovaru.

- HDZ je teško licemjeran. Donijeli su zakon o ćirilici o Vukovaru pa su prikupili potpise za referendum, a sada kažu da referendum ne treba biti. Oni su sve zakuhali u Vukovaru - rekao je Komadina na što mu je Prgomet odgovorio da HDZ nije licemjeran i da "građani sami moraju procijeniti je li bilo dobro u 5 ujutro postavljati dvojezične ploče u Vukovaru".

Nisu se mogli dogovoriti niti oko Titove biste u Uredu predsjednika pa bi je tako Prgomet izbacio, dok bi je Komadina ostavio na Pantovčaku.

>>Predsjednik Josipović: Ne stojim iza blaćenja Kolinde Grabar-Kitarović

>>HDZ: Granić i Kovačić neće biti ni blizu Kolindi

Komentara 50

HO
Hotspot
09:45 04.07.2014.

svjesni su i u SDP-u da ćemo dobiti prvu predsjednicu hrvatske države - inteligetnu, zgodnu, simpatičnu, s jakom osobnošću i s jakim vezama u EU i NATO-u! sretno novoj predsjednici Hrvatske!

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
09:48 04.07.2014.

Zna Komadina da je Kolinda za koji mjesec predsjednica države ... Komadina nije u politici od jučer...

MS
MSKoRIsnik
09:58 04.07.2014.

Komadina navija za Kolindu jer će kada ona pobjedi Josipovića, lakše smjeniti nesposobnog Milanovića!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije