Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stvaranje saveza

Karamarko i Hrg počeli razgovore o koaliciji HDZ-a i HSS-a

'20.05.2012., Zagreb, dvorana Vatroslav Lisinski - Hrvatska demokratska zajednica na 15. Opcem saboru stranke bira predsjednika stranke, zamjenika predsjednika, potpredsjednike, clanove predsjednistva
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
1/3
12.07.2012.
u 09:15

Iako se glas HSS-a ne čuje u Saboru, HDZ ne podcjenjuje snagu te stranke na terenu. U 13 županija sudjeluje u vlasti

Predsjednici HDZ-a i HSS-a Tomislav Karamarko i Branko Hrg sa svojim su najbližim suradnicima u središnjici HDZ-a održali sastanak. Što je bila tema njihova razgovora, objasnili su u priopćenju, u kojemu obojica ističu "zabrinutost zbog odluka i poteza Kukuriku vlade kojima se rastaču temelji na kojima počiva hrvatsko društvo."

Standard ugrožen

Istaknuli su neslaganje s prijedlozima kojima se utječe na standard hrvatskih građana. Taj sastanak predsjednika dviju oporbenih stranaka, koje su do prošlih izbora bili koalicijski partneri na državnoj razini, i ne bi pobudio pozornost javnosti da se na tom sastanku razgovaralo samo o stanju u Hrvatskoj i odnosu prema vladajućima koji su više puta obje stranke jasno izrekle. Iza tog sastanka na kojemu su bili i njihovi najbliži suradnici – s HDZ-ove strane glavni tajnik Milijan Brkić i politički tajnik i potpredsjednik Sabora Tomislav Čuljak, a s HSS-ove potpredsjednik Darko Rukavina i glavni tajnik stranke Ilija Ćorić – krije se početak razgovora o budućoj koaliciji, najprije u svibnju 2013. godine na lokalnoj, a potom i na nacionalnoj razini.

Da se na tom sastanku razgovaralo o suradnji i koaliciji dobili smo neslužbenu potvrdu iz oba tabora. Obje stranke, koje su proteklih godina tijesno surađivale na državnoj razini i još surađuju u mnogim lokalnim sredinama, dobile su nova vodstva koja imaju želju i potrebu nastaviti tješnju suradnju. Imaju niz dodirnih crta u svojim programima, ali i biračkom tijelu, pa je nastavak suradnje između HDZ-a i HSS-a zapravo, ističu u obje stranke, vrlo poželjan jednima i drugima. Iako se glas HSS-a ne čuje u Saboru, HDZ ne podcjenjuje njegovu snagu na terenu jer ta stranka u 13 županija participira u vlasti, ima 60 načelnika, šest gradonačelnika i 1200 vijećnika.

Okupljanje alternative

Naši su sugovornici iz obje stranke istaknuli kako su i Karamarko i Hrg svjesni potrebe okupljanja alternative postojećoj vlasti. Uostalom, u svom izbornom programu Karamarko je najavio kako će ići na stvaranje koalicije s državotvornim strankama.

Komentara 12

SW
swimm
09:51 12.07.2012.

opet ista prica i dijela vrlih nam stručnjaka

JA
james49
09:59 12.07.2012.

Kristov . Ne lupaj! Svi se samo žele na ovaj ili onaj način dokopati vlasti i što dulje je zadržati. Budi pošten i kreni od sebe.

KR
kristov
09:37 12.07.2012.

Treba nam svehrvatska koalicija, koje stranke, koji ljudi, novi, stari, svi koji ovu zemlju ljube, ali ne na način da ju vode u svekoliku ekonomsku propast, kako se danas vode, moralno slomljenu, beznadežnu, ne prodane, ne lopovima svih boja, ne izdajicama, ne poslušnicima, ne one koji će donositi nenaravne zakone, ne one koji ne će provoditi zakone! Trebamo muževne, odvažne, hrabre, mirotvorce, mudre, jake ljude i stranke i jednom zauvijek kukavne poslati u povijest. Može li to Hrvatska i s kime?! Može, ima ih, no to treba svakog dana pokazati. Danas im treba reći, da već danas kada potpisuju imenovanja i postavljenja, da u isti dan potpišu dokumenta o odlasku za tri godine ili prije, brzo će se vidjeti! Odmah im najaviti bez ustezanja, kako su došli, da će još brže otići, a ne ostaviti infrastrukturu i mrežu, u ime pomirenja i nerevanšizma. To smo valjda naučili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije