Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Karamarko i Dačić: Kriminalci neće više nalaziti utočište u drugoj državi regije

12.12.2008.
u 12:23

Organizirani kriminal ne poznaje granice, nema sporazuma ili memoranduma o suradnji, nema međunacionalnih razlika, djeluje zaista brzo, o čemu svjedoči ubojstvo Ive Pukanića u kojem su sudjelovali kriminalci iz gotovo svih zemalja nastalih raspadom bivše Jugoslavije. Jedino rješenje stoga jest da Hrvatska i Srbija usko surađuju i dokažu da nitko nije jači od države pa ni organizirani kriminal, izjavio je ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić koji je u dvodnevnom posjetu svom hrvatskom kolegi Tomislavu Karamarku.

Ovaj važan bilateralni susret okrunjen je i potpisivanjem memoranduma o policijskoj suradnji na suzbijanju organiziranog kriminala u regiji, a koji, prema Karamarkovoj najavi, prethodi potpisivanju sveobuhvatnog sporazuma dviju država. A on je lišen političkih konotacija, praktičan je i pomoći će da se građanima Hrvatske i Srbije vrati povjerenje u policiju i zajamčiti im mir i sigurnost, smatra prvi policajac Hrvatske.

Njegov pak kolega iz Srbije dodao je kako već postoji dobra policijska suradnja, ali ona uvijek može biti još bolja. A samo takva suradnja, smatra Dačić, bit će jasna poruka kriminalu da niti jedna država u regiji ne može biti utočište za bijeg pred policijom iz druge zemlje.


Slučaj Hodak se rješava, a 'Šok' će donijeti rezultate

Zapitan za tijek istrage oko ubojstva I. Hodak, koji se u očima javnosti otegnuo, ministar Karamarko je izjavio da će ubojstvo biti rješeno no slučaj ima svoje zakonitosti i treba mu vremena za to. Takođeer je komentirao da iako su u akciji 'Šok' svi privedeni i pušteni nakon ispitivanja, javnost u vrlo skoro vrijeme može očekivati i vrlo konkretne rezultate.


Milovanovića traži i Srbija

Željko Milovanović, osumnjičeni za ubojstvo Ive Pukanića, još uvijek je nedostupan organima gonjenja, a tjeralicu za njim je raspisala i Srbija. Za njim se intenzivno traga, no sve dojave na koje je djelovala policija nama istočnog susjeda pokazale su se netočnima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije