Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrivanje spomenika

Karamarka pozvali da gleda Kosor kako otkriva spomenik. Nije došao

kosor zagvozd (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/6
14.07.2012.
u 12:56

Bivša premijerka dočekana je suzdržano od strane stranačkih kolega, poput saborskog zastupnika Ante Babića. Izbjegli su je Ante Sanader i Boris Matković

Bivša premijerka Jadranka Kosor danas je svečano otkrila spomenik poginulim hrvatskim braniteljimaOpćine Zagvozd podignut  na autocesti prema Vrgorcu, na odmorištu Rašćani. Predstavljena je kao predsjednica saborskog Odbora za obitelj, mladež i sport, a uz nju su iz Zagreba došli izaslanici predsjednika Republike Ive Josipovića i ministra obrane Ante Kotromanovića, iako je cijeli državni vrh bio pozvan. Udruga Biokovo, koja je organizator i investitor podizanja spomenika pozvala je i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, kao i sve lokalne stranačke čelnike, od koji mnogi nisu došli, poput Borisa Matkovića, saborskog zastupnika HDZ-a i gradonačelnika Vrgorca. Nije došao nitko ni iz obližnje Makarske.

-Trebamo graditi spomenike, to je vrlo važno, ne smijemo zaboraviti prošlost – rekla je u svom obraćanju Kosor. Na novinarsko pitanje je li bila iznenađena pozivom i da li ima dojam da se i nju u njezinoj stranci nastoji zaboraviti rekla je da ovo nije mjesto za bilo kakvu raspravu, osim o hrvatskim braniteljima.

- Ovdje su svi koji su trebali doći – rekla je Kosor koja je dočekana vrlo srdačno.

Stigli "bivši"

-Ne dajte se! - poručivali su joj žitelji Zabiokovlja , među kojima i roditelji poginulih branitelja, a ona se dobro raspoložena, smješkala, rukovala sa svima i pravila se da ne primjećuje stranačke kolege među kojima je bilo i onih koji su je izbjegavali.

-Karamarka smo pozvali, nije se udostojio niti odgovoriti, a kamoli doći – izjavio je Marijan Zec, predsjednik udruge Biokovo.

A uz bivšu premijerku, bilo je dosta 'bivših'. Duje Marasović, saborski zastupnik i bivši predsjednik splitskog HDZ-a, don Vinko Sanader, brat bivšeg premijera, koji se držao nenametljivo i sa strane. Nije došao župan Ante Sanader, desna ruka Karamarka, ali je poslao dvojicu dožupana. Bio je Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, kao i Ante Babić, načelnik Lovreća i saborski zastupnik koji se držao podalje od bivše šefice.

Spomenik na kojemu su uklesana 22 imena poginulih branitelja, rad akademskog kipara Roberta Jovića, koštao je 1,2 milijuna kuna, a bivša premijerka osigurala je 600.000 kuna i to, kako je istaknuto, iz svojih pričuvnih sredstava.

Komentara 62

OB
-obrisani-
13:14 14.07.2012.

krasna gesta spomenik braniteljima . i to je to čemu ove insinuacije od strane "novinara"

ĆA
ćaćaća
13:21 14.07.2012.

državni vrh dolazi samo kad se treba pokloniti sumnjivim "partizanskim" rabotama..ova vlast živi još na II svj.ratu..za domovinski je boli briga..

ZE
.zeitgeist.
15:17 14.07.2012.

Komunisti se ne mijenjaju, i dalje otkrivaju spomenik za spomenikom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije