Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA VELEIZDAJU

Kandidat za ZG skupštinu želi smrtnu kaznu za Mesića, Kosor...

marko francišković
Screenshot YouTube
08.05.2013.
u 23:20

Francišković smatra da smrtnu kaznu zaslužuju Mesić, Josipović, Milanović, Sanader...

Marko Francišković, nositelj nezavisne liste broj 6. na lokalnim izborima za zagrebačku skupštinu, predložio je uvođenje smrtne kazne za veleizdaju.

Francišković je svoje ideje iznio u izjavi za HRT-ovu emisiju o idućim lokalnim izborima, za što je dobio tri minute. Na snimci koja je u srijedu pod nazivom "Marko Francišković izazvao paniku i strah na HRT-u!" objavljena na YouTube-kanalu udruge Pravednik vidi se kako snimatelji prekidaju Franciškovića nakon što je "razbojnički režim" optužio za sustavnu pljačku, na što im je on rekao da je to cenzura i poručio kako je "tek krenuo".

– Pa nećete vi meni određivati što ću ja govoriti. Radite cirkus od svega ovoga – poručio je Francišković, inače diplomirani ekonomist i sudionik Domovinskog rata, koji se na listi A-HSP-a natjecao na posljednjim parlamentarnim izborima te je u tom svojstvu nastupao na tadašnjoj izbornoj emisiji HRT-a. Neuspješno se kandidirao i za predsjednika na posljednjim izborima.

Francišković je sada režim optužio i za veleizdaju, a za taj je čin predložio uvođenje smrtne kazne pozivajući se na primjer SAD-a. Kao veleizdajnike na koje bi primijenio tu kaznu naveo je predsjednike Stjepana Mesića i Ivu Josipovića, premijere Jadranku Kosor, Ivu Sanadera i Zorana Milanovića te sve koju su im "asistirali u veleizdaji" jer su uveli Hrvatsku u Europsku uniju. Uvođenje smrtne kazne prije Franciškovića predlagao je poznati ultradesničarski političar Mladen Schwartz.

Francišković, žestoki protivnik ulaska Hrvatske u EU, kao aktivist Pokreta za Hrvatsku – Ne u EU bio je uhićen na prosvjedu održanom u siječnju 2012. godine na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije