Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
500.000 DOZA CJEPIVA

Kancelar Kurz: Veselim se da Austrija može pomoći Bosni i Hercegovini

Beč
Foto: LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
08.08.2021.
u 16:15

Nedavno su pošiljke s cjepivom protiv koronavirusa upućene i u Tunis i Gruziju, u kojima su aktualne brojke novozaraženih i umrlih izuzetno visoke

Veselim se da sada možemo pomoći Bosni i Hercegovini također s direktnom isporukom doza cjepiva iz Austrije“, rekao je u nedjelju austrijski kancelar Sebastian Kurz.

Kako stoji u jednom od službenih izvješća, radi se o 500.000 doza cjepiva AstraZeneca protiv koronavirusa, koje će sutra posebnim kamionima-hladnjačama krenuti iz Beča u smjeru Sarajeva, gdje bi trebale stići u utorak tijekom dana.

Do sada je Europska unija pod koordinacijom Beča isporučila državama Zapadnog Balkana više od 650.000 doza cjepiva protiv COVID-a 19, od čega 214.000 Bosni i Hercegovini.

„Pandemije se možemo jedino zajednički riješiti. Stoga je logično, da naše prijatelje u Bosni i Hercegovini podupremo s hitno potrebnim cjepivom“, istakao je austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg.

„Mi u Austriji trenutačno se nalazimo u sretnom položaju, jer raspolažemo s više cjepiva nego što nam je trenutačno potrebno“, pojasnio je austrijski ministar zdravstva Wolfgang Mückstein, dodavši: „Posve je razumljivo da solidarno postupamo i dio naših zaliha cjepiva dijelimo sa svakom zemljom, gdje je to hitno potrebno“.

Nedavno su pošiljke s cjepivom protiv koronavirusa upućene i u Tunis i Gruziju, u kojima su aktualne brojke novozaraženih i umrlih izuzetno visoke. Austrija je također pomogla i Indiji u borbi protiv koronavirusa poslavši joj lijekove protiv virusnih bolesti, boce s kisikom i druge medicinske potrepštine.

Ova relativno mala, ali izuzetno solidarna alpska zemlja poznata po tome da nesebično pomaže svima koji zapadnu u nevolje, s pet milijuna eura pomogla i međunarodni program Covax AMC za opskrbu cjepivom 92 zemlje s niskim i srednjim prihodovnim proračunom.

Komentara 11

Avatar prahrvat
prahrvat
17:43 08.08.2021.

Najbolje godine BiH-a su austrijske godine. Nije bilo lako. U administraciji su, na primjer, proveli istraživanje i anketu da vide koliki je otprilike bio mito. Digli su plaće za toliko koliki je bio pretpostavljeni mito te uveli stroge kazne za za onog tko nastavi sa starim navikama. Brzo su se, kao i u nas u Hrvatskoj, u korumpiranoj Kraljevini SHS/Jugi vratili dobrim starim korumptivnim navikama.

IJ
istinaa__jako_boli
21:47 08.08.2021.

Eh, jadan je onaj koga austrijanci spasavaju.

DU
Deleted user
08:50 09.08.2021.

Ha, ha, ha, vidi ona dva Austrijanca na sredini fotke!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije