Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIPLOMACIJA NA TWITTERU

Kanadski diplomati preradili i javno sprdali pismo ruskog diplomata, Rusi pobjesnili

Foto: REUTERS/PIXSELL/Kanadska diplomatska misija pri UN Twitter
1/3
18.03.2022.
u 19:19

U pismo stoji da kako "zapadne kolege politiziraju humanitarno pitanje", na što su pak kanadski diplomati dodali "Mislite li da članice UN-a zapravo vjeruju u to? Molimo objasnite".

Rusija je optužila Kanadu za diplomaciju "na razini vrtića" u raspravi na Twitteru zbog objave kanadske diplomatske misije pri Ujedinjenim narodima na društvenim mrežama.

Ruski diplomat pri UN Vasilih Nebezia zatražio je podršku svih članica UN-a oko ruske rezolucije oko humanitarne pomoći Ukrajini, a Kanada je to pismo objavila s sa svojim izmjenama što je razbjesnilo Nebezija koji je to okarakterizirao "rusofobnom kletvom", piše BBC.

 

Nebenzia u pismu navodi da "piše u vezi s hitnim pitanjem vezanim uz strašnu humanitarnu situaciju u Ukrajini i oko nje", a Kanađani su pak dodali bilješku "koju smo izazvali našom ilegalnom agresijom".

U pismo stoji da kako "zapadne kolege politiziraju humanitarno pitanje", na što su pak kanadski diplomati dodali "Mislite li da članice UN-a zapravo vjeruju u to? Molimo objasnite".

Cijelo pismo ruskog diplomata su Kanađani preradili, što se nije svidjelo ni drugom ruskom diplomatu Dmitriju Polyanskom koji je odgovorio u tvitu navodeći kako su 'kanadske vještine i maniri na najnižoj razini'.

VIDEO: Hrvatski dragovoljac obratio se iz Ukrajine onima koji se žele priključiti u rat, otkrio i kolika je 'plaća'

Komentara 3

Avatar Duksi
Duksi
20:01 18.03.2022.

prije tri godine sam bio u Kanadi to jest Torontu 8 dana ,šetao i prekrasnim starim djelom grada kao i među velebim neboderim i bio na tornju od 450m visine, ali niti i jedan dan nisam vidio policajca na ulici.

Avatar zong
zong
21:25 18.03.2022.

Rusi pobjesnili... da sigurno nakon svih mogućih sankcija koje im je zapad iz nemoći nametnuo nisu ovako nešto jadno očekivali.🤣🤣

Avatar Cantor
Cantor
19:49 18.03.2022.

Kanada, zemlja iz koje već bježe njihovi vlastiti građani zbog protuprirodne društvene okoline, čak i u Hrvatsku(!?!), se ruga nekome. Trudeouland circus....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije