Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.obljetnica

Kamenska: Prvi puta održan i memorijalni maraton

kamenska
Foto: Dušan Mirković/Pixsell
1/5
26.09.2013.
u 14:50

U Požegi i Kamenskoj danas je obilježena 22. obljetnica prve vojne akcije sa ciljem oslobađanja Požeštine od neprijatelja i sjećanja na poginule hrvatske branitelje

U Požegi i Kamenskoj danas je obilježena 22. obljetnica prve vojne akcije sa ciljem oslobađanja Požeštine od neprijatelja i sjećanja na poginule hrvatske branitelje. U toj prigodi održan je prvi memorijalni maraton kojeg je organizirala požeška HVIDR-a Požega, u nakani da se on nastavi svake godine i postane tradicionalan. Prije polaska na 24 kilometra dugu put maratonci iz Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije zapalili su svijeću i pomolili za sve poginule kod spomen obilježja na Trgu 123.brigade.

- Vi ste mogli trčati i neki drugi dan, na nekoj drugoj dionici, ali to što se izabrali baš ovu obljetnicu posebno je za istaknuti. Dužnost je nas svih da se sjećamo branitelja koji su stvarali našu državu i za nju poginuli – poručio je župan Alojz Tomašević.

Na komemorativnim skupu u Kamenskoj prigodni program priredili su učenici OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca. Na tužan događaj od 26.rujna 1991. godine kada su svoj život za domovinu položili Ivica Zovko, Mihovil Vojnić, Dragan Mindum, Nikica Mandušić, Branko Terzić, a poslije još i Igor Zalar, Dragan Jajić, Marko Garić, Jozo Jelić i Marko Marić podsjetio je Krešimir Pavelić, predsjednik Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata. -To su ljudi koji su u obrani Hrvatske, a u slamanju neprijatelja dali svoje živote. Evo upravo su u ovih par kuća koje vidimo ovdje ostavili svoje živote. Svi mi koji smo prošli kroz Kamensku znamo koliko vrijedilo nesmetano prolaziti ovom cestom prema Pakracu – kazao je Pavelić.

Vijence na spomenik poginulim braniteljima položili su predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Požeško-slavonske županije, Grada Požege, Općine Brestovac, vojske, policije, državne uprave i dr.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije