Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar o prosvjedu

Kalmeta: Prosvjed će uznemiriti "ozbiljne ulagače" u 3. maj

sjedica GSV-a
Slavko Midžor/PIXELL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
31.03.2010.
u 14:29

Jakuš: SSSH je najavio da će se prosvjedu priključiti i ostale središnjice, ali o tome s nama nisu razgovarali.

Prosvjed u Rijeci koji je Savez samostalnih sindikata najavio za 7. travnja Vlada smatra nepotrebnim, čak i štetnim, kazao je danas nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća ministar Božidar Kalmeta.

– Prosvjed bi se trebao održati prije otvaranja ponuda 19. travnja, što bi moglo uznemiriti kupce – objasnio je Kalmeta te istaknuo da su natječajnu dokumentaciju za 3. maj otkupila četiri “ozbiljna ulagača”. Osim SSSH, prosvjed ne podržavaju ni ostale sindikalne središnjice iako je njihovo sudjelovanje Ana Knežević najavila kao gotovu stvar.

– O prosvjedu nije bilo razgovora. To govori dovoljno samo za sebe – kazao je Damir Jakuš iz Udruge radničkih sindikata i dojučerašnji predsjednik GSV-a. Naime, na današnjoj je sjednici dogovoreno da će sljedećih godinu dana GSV-om predsjedati predstavnik Vlade Božidar Kalmeta, a da će mu zamjenici biti Damir Kuštrak iz redova poslodavaca te sindikalac Zdenko Mučnjak. U travnju će se održati cjelodnevna sjednica o funkcioniranju toga tijela.

Osnovana sektorska vijeća za tekstil i drvo, što je blokirao SSSH

Sindikati, Vlada i poslodavci dogovorili su da se osnuju dva nova sektorska vijeća, za tekstil, kožu, gumu i obuću te za drvnu industriju. Damir Jakuš iz URSH-a potvrdio je kako je SSSH blokirao osnivanje spomenutih sektorskih vijeća.

Najavljena je rasprava na kojoj će se odrediti što su sektori, a što grane. Na sektorskim će se vijećima ubuduće, u skladu s Europskom unijom, rješavati problemi pojedinih industrija.

Komentara 12

DO
dododo
17:33 31.03.2010.

salamander ulazi u hr sa kapitalom od 1 miljarde eura dropulic patriota sa duskom zele u hr uloziti 700miliona eura daljnji redosljed vlade sljedi SLOGAN kupujemo hrvatsku ...ali za 1 kunu imamo previse domacih investitora sta ce nam stranci-----oni dolazeni dolaze sa miljasrdama---- to u hrvatskoj nije potreba stranci da nas kupe----nedamo zna se

OB
-obrisani-
21:37 31.03.2010.

Može li itko racionalno objasniti zašto je Kalmeta još na slobodi?

OB
-obrisani-
15:49 31.03.2010.

Ja stvarno neznam ali ovaj ministar Kalmeta pretvara se u jedan veliki vic-pa lik je odavno trebao dati ostavku i otić iz politike ,pa taj lik je uništio sve šta se dalo uništit i sad za nagradu dobije i GSV i sad se postavlja samo 1 pitanje! Koje će lopovćine za njim doći u GSV?????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije