Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izručenje

Kalinić u Srbiji najkasnije za mjesec dana

kalinic sretko
Press
17.08.2010.
u 07:40

Ministrica pravosuđa Snežana Malović kaže kako iz "sigurnosnih razloga" svi detalji vezani za datum, mjesto, vrijeme i način izručenja ne mogu biti poznati javnosti.

BEOGRAD - Glavni ubojica "zemunskog klana" Sretko Kalinić mogao bi biti izručen Srbiji najkasnije za mjesec dana, doznaje beogradski Press pozivajući se na izvore iz Ministarstva pravosuđa Srbije.

Ministrica pravosuđa Snežana Malović kaže kako iz "sigurnosnih razloga" svi detalji vezani za datum, mjesto, vrijeme i način izručenja ne mogu biti poznati javnosti.

- Od svog hrvatskog kolege, ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, očekujem odmah po prijmu rješenja Županijskog suda u Zagrebu donošenje konačne odluke o Kalinićevu izručenju - navodi ministrica Snežana Malović.

Kalinić je u odsustvu osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića i 40 godina zbog sudjelovanja u 19 ubojstava, tri otmice i dvije terorističke akcije. Zato što mu je suđeno u odsustvu, Kalinić će moći zahtijevati ponavljanje suđenja, a glasnogovornica Specijalnog suda u Beogradu Maja Kovačević rekla je kako sud u pravilu odobrava takve zahtjeve. Precizirala je da se suđenje ponavlja, ali samo u odnosu na tu osobu, ne dotičući pravomoćnost presude u odnosu na sve druge osobe.

Komentara 2

MM
Mladen Miletić
11:02 17.08.2010.

MI nismo Englezi da sumnjamo u Srpsku pravdu, mi koristimo iste zakone u Hrvatskoj koje smo prepisali preuzeli zna se.., Ne kao Slovenci koji imaju u zakonu pravićnost pravednost fuj. to ovaj dio balkana i bratski narod Srbije nepozna.. MI se držimo samo strogo zakon- Balkana narodnjačkih novina i novinara. Dakako uskoro če nam EU to zabraniti i dati drugi alat za širenje još večega bratstva ijedinstva u rasploj Balkaniji !

MM
Mladen Miletić
11:38 17.08.2010.

Bratski narrode stižem bojim se da se i Glavaš ne odlući ka vama doći jel u Hrvatskoj su zatvori pre bre krcati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije