Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od krucijalnog značaja
Povratak na članak

Kako zaštititi satelite: NATO izabrao bazu iz koje će se braniti svemir

"A sateliti su sve ranjiviji. Neke države, uključujući i Rusiju i Kinu, razvijaju anti-satelitske sustave koji mogu oslijepiti, onesposobiti ili oboriti satelite i stvaraju prijetnju onome što se zbiva u orbiti", kaže glavni tajnik NATO-a

Komentari 2

JO
jorgen
13:40 21.10.2020.

"Neke države, uključujući i Rusiju i Kinu" - mda, neke države. A jamačno ne SAD, koji je oformio cijeli Space Force i odlučio militarizirati svemir, prvi u svijetu. Oni su dobrice. Sa par milijuna mrtvih kolateralnih žrtava samo u zadnjih 20 godina.

VL
IV
IvanSplit
18:53 20.10.2020.

Vidim uvik spominju Rusiju a svi hoce uzet sveir i zagospodariti A kao sve sluzi u civilne svrhe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.