Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANDEMIJA KORONAVIRUSA
Povratak na članak

Kako su sudovi u svijetu ocjenjivali mjere protiv korone

Ustavni je sud BiH zaključio da naredbe federalnog stožera o zabrani kretanja za mlađe od 18 i starije od 65 krše njihovo pravo na slobodu kretanja

Komentari 3

DU
Deleted user
17:09 09.09.2020.

Zašto nitko iz ustavnog suda ne sjedi sa stožarom i odmah kaže što je ustavno a što ne, ustavnom sudu treba pola godine dok se međusobno dogovore što je po ustavu pravedno a što ne, dok stožar mora za polaa dana donjeti odluku, lako je poslje biti pametan.

VL
MK
MKinkognito60
11:59 14.09.2020.

Pozivanje na odluke ustavnih sudova dvije najneuređenije države u evropi Kosovo i BiH, baš je uzorno. Oni koji sada žele derogirati pravne osnove po kojima je osnovan stožer imali su mogućnost mijejati ustav i mjenjali su ga ali tako, kako bi imali mogućnost potpune suspenzije demokracije ili blokade sabora u slučaju potrebe i sada upravo to žele, totalni nered. Ukinuli su mogučnost proglašenja izvanrednog stanja a prizivaju ga ali kroz saborsku raspravu. Podatak o maloj smrtnosti od korone jednastvavno nije točan, jer kad nebi bilo mjera bio bi daleko veći. Možda neki to priželjkuju.

VL
GE
Gensoman1000
16:31 09.09.2020.

Virus sa stopom smrtnosti od 0.1% je nekima dovoljan razlog za ukidanje prava ali ne daj boze da netko virus nazove pravim imenom KKP virusom jer vam onda admin brise komentar. Nije covid 19 niti korona nego KKP virus.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.