Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako prebroditi energetsku krizu? Oni su otkrili kako smanjiti račune

Solarni paneli
PD
27.09.2023.
u 13:56

Razgovarali smo s poduzetnicima i kućanstvima o njihovim rješenjima.

Energetska kriza već je odavno zakoračila i u naše domove. Cijene električne energije sve su veće, a naziru se i dodatna poskupljenja.

Poduzetnik Dalibor Martinec, vlasnik tvrtke Kolači Martinec iz Velike Gorice, otkrio je svoje rješenje kojim se bori sa sve većim računima električne energije. “Ugradio sam solarne panele na preporuku prijatelja i kolega nakon što su nam računi za struju poskupili za više nego duplo. Najveću potrošnju imamo upravo između 8 i 16 sati, dok traje proizvodnja te je bilo sve teže pokrivati sve troškove poslovanja, uz takav udar na režije”, započinje gospodin Martinec. Našim poduzetnicima ovakav skok cijena električne energije direktno je utjecao na sve troškove poslovanja, ali solarni paneli pokazali su se kao odlično rješenje.

Nenad Šarančić, Energycom: ‘Izrazito nam je drago kad nas klijenti pohvale i preporučuju. Radimo elektrane po sistemu “ključ u ruke” te se trudimo biti brzi i ažurni, od dogovora do montiranja’

“Već na prvom računu vidjelo se olakšanje. Od početka ožujka do danas proizveli smo 17,7 MWH, a potrošnja nam je bila 19,45 MWH tako da solarna elektrana definitivno zadovoljava naše potrebe.”

Nada Srebrnić iz Jastrebarskog od početka rada svoje elektrane svela je račune za električnu energiju na nulu, Foto: PD

Za instalaciju svoje solarne elektrane odabrali su tvrtku Energycom iz Zagreba.

“Provjerio sam mnoge ponude, ali ona tvrtke Energycom bila je najprihvatljivija i s najboljim omjerom kvalitete i cijene. Koriste odličnu opremu i svi su bili nevjerojatno ljubazni i susretljivi, a monteri su sve riješili u roku od jednog dana te lokaciju ostavili urednom i čistom. To je nešto što mi je bilo izrazito važno i zbog toga bih svima preporučio Energycom kod postavljanja elektrane”.

Kontaktirali smo i Nenada Šarančića, direktora tvrtke Energycom. “Izrazito nam je drago kad nas naši klijenti pohvale i preporučuju. Radimo elektrane po sistemu “ključ u ruke” te se trudimo biti brzi i ažurni, kod samih dogovora s klijentima, a i kod montiranja elektrane na njihove krovove. Ulažemo u svoje zaposlenike i njihovu edukaciju te smatram da je to naša ključna prednost koja se vidi i u našem radu”, ističe Šarančić. Solarne elektrane nisu samo rješenje za poduzetnike, već i za kućanstva, a gospođa Nada Srebrnić iz Jastrebarskog od početka rada svoje elektrane ima račune od 0€.

5 posto popusta daje tvrtka Energycom do 9. listopada svim fizičkim i pravnim osobama za solarnu elektranu

“Već tri mjeseca su mi računi za struju svedeni na nulu. Oduševljena sam takvim raspletom jer su izdaci za električnu energiju već postajali nesnošljivi. Proizvodim oko 730 KWH mjesečno te je to dovoljno za moje kućanstvo.”, kaže nam gospođa Srebrnić koja se također odlučila za Energycom.

“Bili su stvarno brzi, ljubazni i kvalitetni, imam samo riječi hvale. Preporučujem svima da što prije ugrade svoju elektranu, dok su još inicijalne cijene prihvatljive.”

Tvrtka Energycom u potpunosti je hrvatska firma te sada nudi i 5% popusta do 9. listopada svim fizičkim i pravnim osobama koje se jave za svoju solarnu elektranu, a prije toga uštedu već mogu provjeriti na njihovom kalkulatoru.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije