Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozač u bolnici

Kako posluje Darko Tours čiji je autobus sletio s ceste u Italiji

autobus
05.05.2014.
u 17:06

Desetnik HV-a Ante Božić Jokić, koji je u trenutku nesreće vozio autobus, jučer je došao u Hrvatsku, gdje je smješten u bolnicu

Kako se istraga o nesreći u kojoj je poginuo Matijas Grbavac, a ozlijeđeni desetci putnika nakon što je autobus Darko Toursa izletio sa autoceste u Italiji privodi kraju, sve je izglednije da se vozači nisu zamijenili između Venecije i Padove, što je praksa kada se kreće iz Zagreba prema Rimu.

– Čini se da je vozač upravljao daleko više od 4 i pol sata u komadu, a životi stotina putnika koje tvrtka Darko Tours svojim autobusima preveze svakog mjeseca u opasnosti su zbog manjka koncentracije i umora njihovih vozača. Darko Štih živi u uvjerenju kako posluje ispravno s povećanjem dobiti i smanjenjem troškova tako da zapošljava po jednog umjesto dvojice vozača po autobusu. Tako nema troškova za drugog vozača koji mjesečno iznose 10.000 do 12.000 kuna – govori nam vlasnik jedne prijevozničke tvrtke. Objašnjava kako je mjesečna plaća vozača između pet i šest tisuća kuna, a s dnevnicama koje ovisno o destinaciji iznose između pedeset i devedeset eura taj iznos može se i udvostručiti.

– Tvrtka Darko Tours dakle godišnje uštedi oko 120.000 kuna po vozaču – ističe taj prijevoznik. Ipak, prema dostupnim podacima, dobit Darko Toursa 2011. godine iznosila je 515 tisuća kuna, a godinu dana poslije samo 20.000 kuna. U tom razdoblju zaposlili su i troje ljudi. Supruga Ivanka Štih potvrdila je kako nije istina da oni imaju samo četvoricu vozača, već ih što u stalnom, što u povremenom poslu na 12 autobusa, radi njih 14.

– Ova situacija za nas je jako bolna i “zahvaljujem” svima koji, iako ne znaju što se zapravo dogodilo, pišu svoje zlobne komentare i optužuju nas – rekla je Ivanka Štih. Desetnik HV-a Ante Božić Jokić, koji je u trenutku nesreće vozio autobus, u ponedjeljak popodne došao je u Hrvatsku, gdje je smješten u bolnicu zbog teškog psihičkog stanja u kojem se nalazi, što je potvrdio i njegov odvjetnik Krešimir Krsnik.

>> Sindikat o tragediji u Italiji: 'Koliko košta jedan ljudski život?'

Komentara 49

Avatar medo brundo
medo brundo
17:17 05.05.2014.

zašto treba ovakve idiotske firme i idiote od vlasnika spašavati ??? pa da ima i 1000 zaposlenih takve kriminalce treba pozatvarati na 100 godina. .......zamisli ....nekog kretena iz HV zapošljava na crno... taj spava za volanom i ubija ljude.......jebo ja ja takvu državu i takvo spašavanje radnih mjesta,,,, ...pa mogo je pobiti sve putnike.......

Avatar reference
reference
17:15 05.05.2014.

a ovaj darko tours, hoce li ga kazniti zato sto je zaposljavo ljude na crno

YG
yves.grigic.9
17:45 05.05.2014.

Nek provjere odgovorni svesku prijavljenozaposleni ako to u toj vukojebini i postoji,jer izgleda ulazom u EU nista nije naprVito jer u novoj stali samo se drzi ista stoka,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije