Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izazvao kritike

Kako je političar proslavio pobjedu Njemačke nad Brazilom? 'Bravo. Živio Hitler'

Brazil Njemačka
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
10.07.2014.
u 19:09

Njemački veleposlanik Holger Michael kritizirao je "neprihvatljivu aluziju na fašistički režim Adolfa Hitlera".

Malezijski premijer Najib Razak kritizirao je danas političara iz vladajuće stranke zbog toga što je u isti tvit "ugurao" nacističkog vođu Adolfa Hitlera i sjajnu pobjedu 7:1 Njemačke nad Brazilom u polufinalu Svjetskog prvenstva, piše NY Daily News.

"Sjajno obavljeno. Bravo. Živio Hitler", napisao je u tvitu Bung Moktar Radin, čime je izazvao žučne kritike u malezijskoj javnosti, a premijer je njegove navode nazvao "neprihvatljivima i pogrešnima". – On ne govori u ime Malezije i običnih Malezijaca koji razumiju europsku tragičnu povijest i poštuju njezino moderno zajedništvo – napisao je Najib u priopćenju. Oporbeni zastupnici traže ostavku zastupnika, dok je njemački veleposlanik Holger Michael kritizirao "neprihvatljivu aluziju na fašistički režim Adolfa Hitlera".

– Kada je Njemačka pobijedila Brazil, nenamjerno sam izjavio nešto što je uvrijedilo osjećaje stanovnika Njemačke. Moja iskrena isprika – napisao je Bung na Twitteru nakon kritike premijera.

>>Veličao Hitlera, a sada sjedi 
u Odboru za građanske slobode EP-a

>>'Blitzkriegu' Elfa vesele se Bart Simpson, Oprah, Maradona se ismijavao sa 7 prstiju...

Komentara 6

OL
olrajt
19:29 10.07.2014.

...hebote ,ako to sazna Jovanović i prijavi ga FIFI-ci ,pak toga buju kaznili s 30 utakmica neigranja!!!

Avatar Topgen
Topgen
19:25 10.07.2014.

U pravu je , Malezija je mnogo patila zbog Hitlera...

Avatar Franko_Forte
Franko_Forte
20:11 10.07.2014.

Sve je popularniji i popularniji .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije