Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kako je 'neeuropska' Mađarska postala uzor za EU

Slogan EU "Ujedinjeni u različitosti" očito vrijedi samo u dobra vremena

Komentari 16

Avatar RexCroatorum32
RexCroatorum32
14:45 29.10.2015.

Kršenje vlastitih zakona jednostavno nemože voditi ka dobrom. To je kao kad bi sam sebi lagao. Mađari su se pokazali kao najmoralniji od svih.

VL
ZG
zgblabla
14:32 29.10.2015.

svaka akcija ime rekciju, kakvu reakciju će pojedina država imati to se ne da predvidjeti....puno se tu elemenata isprepliće....do koje točke njemačka može izdržati i kakva reakcija će biti nijemaca kada se poćne urušavati njihov susstav socijalne države mi too ne znamo,ali jedno je sigurno,što ih više dolazi ,manje razumjevanja će biti....prva čaša vina je dobra...2-3--5 ...poslijednja je puno i previše...

VL
GU
gustirna
14:30 29.10.2015.

kada smo mi komentatori patrioti promovirali misljenje oko islamista koje danas promovira sandra bili smo brisani ili banirani na dva dana.....sada postoja jasno da smo mi bili u pravu mi a ne pijana udbaska cirkusnatska bratija koja je na islamistimaa pokusala ,preko partijskih medija, oprati pred izbore ubaska lica, koja oponente salju u ludnicu....na kraju pokopala ih je rijeka sutla ......i ''prijatelji'' druga milojice.

VL
Avatar Slavonija87
Slavonija87
14:58 29.10.2015.

Dosta te tiranije morala. Europske vrijednosti su za Europske narode, ne one iz drugih kultura koji bi osvajali prostor. Opstanak je jedina vrijednost koja nam sada treba.

VL
TE
TechnoCroat
15:28 29.10.2015.

Barem deset puta sam izrazio isto misljenje u proslih mjesec dana. Orban je cvrstom odlukom doveo svoju zemlju u zavidnu situaciju gdje ima potpunu kontrolu bez obzira sto se dogadja na terenu i sto ostali politicari pricaju i dogovaraju se. I rekao sam da u briselu nijedan diplomat nece otvoreno kritizirati orbana. Jedino ga kritizira javno milanovic, jer ne razumije diplomaciju. I milanoviceva politika je najgora, bez cvrstih odluka on se stalno povladjuje situaciji na terenu, odlukama susjeda i odlukama brisela. Sramotno!

VL
Avatar Baroudeur
Baroudeur
15:24 29.10.2015.

Svojevremeno sam rekao da je Orban u pravu i ne samo da stiti svoje vec i Shengenske granice pa sam dobio neke minuse. Puno njih misli ograditi granice ali naravno mi ne...

VL
NE
Nepobjedivi
16:50 29.10.2015.

Gospođo Sandra, nije Mađarska postala uzor za EU, nego samo pojedine države počinju razmišljati kako se spasiti. Dok vlastita koža ne bude ugrožena, svi su i dalje spremni diplomatski pljuvati po Mađarskoj, a Europska komisija se pravi luda iako uopće nije luda, nego sustavno omogućuje ostvarenje plana upropaštavanja Europe kako bi zadovoljila gospodare kaosa.

VL
LU
lunar777
14:50 29.10.2015.

Ko kaže da je Mađarska neeuropska? Ljevičari? Lijevi liberali? Komunisti? Antifašisti? Homoseksualci?Pobornici NWO?...

VL
BU
bubimima
17:42 29.10.2015.

Djelomično se slažem s komentatoricom. Najmanje se slažem sa njezinim mišljenjem da čak ni novac nije jači od nacionalnih interesa. Najbolji primjer su Grčka, kojoj se nudi otpis dugova, i Turska koja traži 3 milijarde eura. Drugima se nudi labavljenjeje kriterija glede deficita. Ostale zemlje još nisu (barem u javnosti) došle u priliku da iznesu svoje novčane zahtjeve. Prije bih rekla da se još jedamput pokazalo istinitim : Sve se može kupiti, samo je pitanje cijene.

VL
OS
osica
18:59 29.10.2015.

"Mi nećemo postati hot spot, bar do izbopra", nakon toga " sicher" To su nam smjestili oni koji su svaki dan na liniji s Merkel, koja ni sama više ne vlada situacijom." Eu je gotova. Orban, koliko god sada too onako stidljivo priznaju mnogi je najpametniji političar u EU. U Mađarsku mogi svi s urednim papirima. U Hrvatsku mogu svi bez papira "na časnu pionirsku"

VL
KI
kit1772
05:20 31.10.2015.

clanak sto posto u pravu, neki od nas to govoerevec mijesecima da ce svi da laju na orbana a na kraju ce svi isot da urade samo da ne bude kasno.. ono kao samo ce tu biti privremeno.. ovo se vidjelo iz aviona jos prije 3 mijeseca..za sada ce ih zvati privremeni, poslije toga ce biti stalni dok vam se mao granica tolerancije ne pomjeri i ne oguglate poslije toga ce da rade sta hoce.. ajde da se kladimio ko ce da dobije dozvolu da upravlja tim "privatnim privremenim centrima".. zavisi ko pobijedi naravno ;-).. uostalom kakva je razlika iznedju privremnih i stalnih ako ce tu biti non-stop tisue ljudi?! bolje je imati stalne onda bar necete imati non-stop prelaske svakojakih i blokirane granice i guzve na istim, i prekide prometa, troskove transporta, policije, vojske, smeca itd itd itd itd prodaju vam macka u vreci za one koji jos ne kontaju.. ovo govorim vec 3 mijeseca da ce do ovoga da dodje.. ne sto sam extra pametan nego je to logika i vec sve vidjeno milion puta

VL
Avatar Oluja95
Oluja95
04:54 01.11.2015.

Mozda zato sto Zdrav Razum uvjek pobjedjuje?

VL
Avatar mama mia
mama mia
11:30 11.11.2015.

Tako što Njemačka treba takve koji će plesat u mulju fašizma za njih a oni ostat čisti, a onda ako ih treba popljuvat

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.