Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bye, bye EU
Povratak na članak

Kako je London dočekao službenu rastavu s Europom

Večernjakov reporter u Londonu prvi dan nakon izlaska Velike Britanije iz Europske Unije

Komentari 8

Avatar Viktor999
Viktor999
20:53 02.02.2020.

Bravo za britance i kapa do poda, nitko ih njie uspio pokoriti još od vremena Rimskog carstva, pa neće ni ova NWO bagra na čelu sa merkelicom i macronom koja trenutno hara Evropom

VL
ST
stefj
08:00 03.02.2020.

Iz EU-a je izašlo jedino slobodno tržište, skoro 70 mil. ljudi, 2. ekonomija po jačini, najjači financijski centar u Europi, najjača vojska i nuklearna sila... Ovo je veliki gubitak za EU, vjerojatno nenadoknadiv... VB je bila centar za startupove, za WEB trgovine i usluge itd. Dio toga će se prebaciti negdje drugdje, ipak je EU tržište od preko 400 mil. stanovnika, no realno, što se tiče novih tehnologija i digitalnih usluga, to će ostati izvan EU-a. Preveliki su nameti u EU, previše normi, birokracije, pravila... Evo već od danas VB ne primjenjuje više GDPR i garantira da neće uvesti poreze na digitalne usluge. Nisu Englezi blesavi, znaju da će izgubiti puno u npr. autoindustriji, no računaju da će dobiti 10 puta više kroz financijsku industriju i nove tehnologije. Predviđanja su im da će zahvaljujući izlasku iz EU BDP rasti između 1.5 i 3%... Treba se malo odmaknuti od EU birokratske propagande od koje smo svašta vidjeli u medijima, npr. da će u VB zavladati glad, da će ostati bez lijekova i slične gluposti. Neće baš biti bajno kako si Englezi zamišljaju, no sigurno neće biti toliko loše kao što se čuje iz EU-a... Zapravo ako se vidi kuda ide i što radi EUrokracija, vrlo lako je moguće da će struka i sposobni bježati iz EU-a. Već sada je trend da oko 3% više visokoobrazovanih napusti EU nego dođe u nju, ako ostane ovako, taj postotak će sigurno rasti...

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
23:48 02.02.2020.

britanski kmetovi su popušili trumpovu propagandu, to je ok, uvesti im carine i vize i nek posluju sa amerikom, neće mi faliti ni jedan proizvod koji su proizvodili u toj kolonijalnoj sprdačini u kojom još ima plemstva koje se pari između sebe....

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
21:53 02.02.2020.

Hahaha njemacka ekonomija je toliko jaka kao zajedno Britanska i Francuska hahaha. Ima ovdje lupetosa..

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
21:50 02.02.2020.

Sretan odlazak Britancima ida se nikad vise nevracaju. Tako ceim uskoro otic Skotska i S Irska. A ovin mojin domacin Amerikancin sto sto glume engleze i crvene mundire. Nek neidu dalje od Slovenske granice jer stace im EU skidanje tangica u trku. Stabi rekla Njemacka nato koja hrani pola Europe i di radi 350000 tisuca Hrvata i jos sto pedeset tisuca u EU. Dibi ta sirotinja radila posto su im pozatvarali tvornice doli. Njemacka je dala dvista sedamdeset milijardi grckoj nepovratnog novca. Milioni penzionera zive od Njemac penzija u europi ili Balkanu. Dobro rece Angela Merkel ovdje u Moskvi nek Ameri i Englezi prave bolja auta od BMW AUDIJA i MERCEDESA pace svjet i odnjih kupovat auta.Bravo za Njemce okrenuli se sve vise ka mocnoj Rusiji ovdje se radi i gadi a uskoro ce i SJEVERNI TOK plinovod bit gotov za Njemacku. Zatim ovdje se otvorila tvornica MERCEDESA zatim VW a uskoro i OPELOVA tvornica. Zatim SIEMENS BOSCH sve je sad tu. Znaju Njemci mogu do slobode preko Rusa .Njemacka tehnologija Rus program u svemir i i energetika dice im bit kraj .Sad ce neki moji Englezi kmecat .Svi zavidni Njemackoj zato sto imaju kvalitetu.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
21:53 02.02.2020.

Hahaha njemacka ekonomija je toliko jaka kao zajedno Britanska i Francuska hahaha. Ima ovdje lupetosa..

VL
Avatar cucibuci
cucibuci
21:03 02.02.2020.

Čestitke Britancima.Uspjeli su se iščupati iz ruku tih kolonizatora.Samo nek se tako nastavi,da se ta tvorevina političkih lobija raspadne.Bravo!!

VL
NO
nordic
08:30 03.02.2020.

sve ok, postujem svako mismjenje al da palis zastavu? e to sigurno ne i govori dosta o takvim ljudima i ne mislim kao cijlokupan narod. bio par puta i engleski narod upoce nije takav kako se uvijek misli. ja sam bio pozitivno uvijek iznenadjen ljubaznoscu i spremni pomoc. Sretno nam bilo svima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.