Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11. IZBORNA JEDINICA

Kako je glasovala dijaspora? Ovo su rezultati, HDZ odnosi sva tri mandata?

Vitez: Hrvati u BiH izašli na birališta kako bi glasovali na izborima
Armin Durgut/PIXSELL
18.04.2024.
u 00:31

Za 11. izbornu jedinicu Državno izborno povjerenstvo objavljuje rezultate od 21 sat, a oni se, kao i za sve ostale izborne jedinice, ažuriraju svakih 15 minuta

Hrvatska je ove nedjelje birala zastupnike za 10. saziv Sabora. Dok su u našoj zemlji birališta bila otvorena ove srijede od 7 do 19 sati, dijaspora je za glasanje imala dva dana. Prva biračka mjesta u 11. izbornoj jedinici otvorena su u utorak, a glasat će se do četvrtka po našem vremenu, ovisno o vremenskoj zoni zemlje u kojoj se glasa.

Za 11. izbornu jedinicu Državno izborno povjerenstvo objavljuje rezultate od 21 sat, a oni se, kao i za sve ostale izborne jedinice, ažuriraju svakih 15 minuta.

Vitez: Hrvati u BiH izašli na birališta kako bi glasovali na izborima
1/6

Po stanju u 00.30 sati nakon obrađenih 65.63 posto biračkih mjesta (126 od 192 biračka mjesta) HDZ-ova koalicija ima sva tri mandata, odnosno 83.12 posto glasova. Druga opcija je MOST sa 5.55 posto glasova, Hrvatsko bilo ima 5.32 posto glasova.

HDZ je u Bosni i Hercegovini uzeo 86.53 posto glasova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije