Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj teškog ozljeđivanja

Kako je četveromjesečna djevojčica slomila lubanju? Roditelji zanijekali da je pala s kreveta

Hitna pomoć
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
1/3
01.02.2024.
u 18:19

Iz KBC-a Rijeka potvrdili su da je dijete zaprimljeno kod njih te da se provode mjere intenzivnog liječenja i prateći dijagnostički postupci

Djelatnici PU istarske istražuju slučaj teškog ozljeđivanja četveromjesečne bebe koju su roditelji, 41-godišnji otac i 36-godišnja majka, u srijedu poslijepodne s teškim ozljedama glave dovezli na hitnu pomoć u Rovinju. Tamošnji su liječnici vozilom hitne dijete prevezli u pulsku Opću bolnicu gdje su liječnici, nakon što su utvrđene teške ozljede, sukladno protokolu u takvim situacijama, o slučaju obavijestili istarsku policiju koja je potvrdila slučaj.

Iz PU istarske kazali su da je dijete potom prevezeno u riječku bolnicu na nastavak liječenja te je utvrđeno kako ima teške ozljede. Što se točno dogodilo, policija tek treba otkriti, a istraga je započela odmah po dojavi o slučaju kada je u obiteljsku kuću došla ekipa za očevid i kriminalisti PU istarske. U rasvjetljavanju slučaja svakako će pomoći i nalaz vještaka sudske medicine koji mora utvrditi kako je malena djevojčica zadobila ozljede.

Naime, u Općoj bolnici u Puli policiju su alarmirali djelatnici Odjela anestezije koji su naveli da četveromjesečna beba ima teške ozljede glave s prijelomom lubanje i krvarenjem u mozgu. Potom je u Puli stavljena u induciranu komu te je hitno prevezena u riječki KBC gdje je u jedinici intenzivnog liječenja. Iz KBC-a Rijeka potvrdili su da je dijete zaprimljeno kod njih te da se provode mjere intenzivnog liječenja i prateći dijagnostički postupci, ali o detaljima čitavog slučaja nisu mogli govoriti.

Tijekom istrage policija je razgovarala s roditeljima i ostalim članovima obitelji, ali i liječnicima kako bi rasvijetlili događaj. Roditelji su zanijekali da je njihova četveromjesečna kći pala s kreveta ili neke druge podloge. Također, ne postoje nikakve indicije ili podaci o ikakvim problemima ili nasilničkom ponašanju u obitelji. Elemente kaznenog djela u ovom slučaju policija nije pronašla. U javnosti se spominje loše zdravstveno stanje majke koje bi se moglo povezivati s padom djeteta i majke, ali taj se podatak istražuje.

FOTO/VIDEO Pogledajte kako sada izgleda devastirana uvala pred Kornatima koju je opasao Pripuz

Hitna pomoć
1/161

Komentara 1

Avatar lasta mala
lasta mala
16:22 02.02.2024.

Za svaki klinac trebaš dozvolu. Samo roditelj može biti bilo tko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije