Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poticaji

Kako dobiti poticaje iz gradskog programa?

poljop (1)
Arhiv TKIC
15.03.2011.
u 11:59

O načinima i mogućnostima ostvarivanja gradskih poticaja govorio je dr. vet. medic. Zorislav Rodek, predsjednik Gradskog vijeća

LEPOGLAVA – O cijelom spektru pitanja zanimljivim ratarima, vinogradarima, voćarima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima razgovaralo se na skupu što su ga u lepoglavskom Domu kulture organizirali Agroturistički klaster, Udruga Strojni prsten i Udruga vinogradara Klopotec. Dr. veter. medic. Zorislav Rodek okupljene je sudionike informirao o gradskom programu poticanja poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja te ih uputio u načine i mogućnosti dobivanja poticaja. Davor Brečak iz Hrvatske poljoprivredne komore upozorio ih je na obvezu poštivanja nove zakonske regulative koja se odnosi na tzv. višestruku suglasnost, Naturu 2000 te na upute o zaštiti bilja i uporabi zaštitnih sredstava kojih se proizvođači moraju pridržavati. Posebno se osvrnuo i na Agronet, elektroničku aplikaciju za pomoć OPG-ima.

U radu skupa sudjelovali su i predstavnici osiguravajućih kuća i specijaliziranih tvrtki, koji su poljoprivrednicima govorili o mogućnostima osiguranja domaćih životinja, usjeva i nasada, preporučili im hibride za ovogodišnju sjetvu i predstavili prodajne programe sredstava za zaštitu bilja. Na pitanja sudionika odgovarali su i lepoglavski gradski čelnici.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije