Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa od opstrukcije

Kakav rasplet: proračun HSS-a dobio glas SDP-ove vijećnice

\'07.12.2010., Koprivnica -Izglasavanje godisnjeg proracuna koprivnicko-krizevacke zupanije Photo: Marijan Susenj/PIXSELL\'
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
07.12.2010.
u 21:39

V. Miklobušec (HDSS) zatražio je sa SDP-om stanku od 7 dana i konsenzus na proračun za 2011., ali Helga Jug (SDP) digla je ruku za proračun

Iako je za jučerašnju sjednicu najavljeno rušenje županijskog proračuna za 2011 godinu, a time i Županijske skupštine koprivničko-križevačke, proračun je prihvaćen zahvaljujući glasu vijećnice SDP-a Helge Jug.

Tko s kime?

Nakon izlaska HSLS-a iz koalicije s HSS-om i HDZ-om bilo je riječi o tome da je župan Darko Koren (HSS) izgubio većinu, no pokazalo se da se HSLS-ov Joso Brkljača ipak priklonio HSS-u. U ključnom je trenutku, nakon što je SDP dao amandmane na proračun, istupio Vlado Miklobušec (HDSS) te zatražio stanku od sedam dana kako bi se svi zajedno dogovorili i konsenzusom izglasali proračun.

Podsjetimo, HDSS i HP-HPP pri konstituiranju skupštine ušli su u koaliciju s HSS-om i tako je župan dobio većinu od 21 vijećnika prema ostalih 20, a Miklobušec mjesto potpredsjednika Skupštine.

Njegov je prijedlog, koji je podržao i SDP-a, stavljen na prihvaćanje, no SDP-u je nedostajao jedan vijećnik te nije izglasan. Miklobušec se u trenutku glasovanja okrenuo prema Brkljači, vjerojatno očekujući da će ga podržati, no ovaj je samo odmahnuo glavom i glasao protiv prijedloga.

– Predlažem vijećnicima SDP-a da glasaju za proračun, a Miklobušeca molim da glasuje protiv. Osobno sam razočaran njegovim stavom kao članom koalicije i siguran sam da i među članovima SDP-a ima onih koji misle da je proračun dobar, realan i optimalan – rekao je Koren i samouvjereno dodao neka se proračun uputi na izglasavanje.

Uvrijeđeni je Miklobušec zatim ustvrdio da istupa iz koalicije jer se njegovo mišljenje ne poštuje. Nevjerica je uslijedila kada se iz redova SDP-a podignula ruka "za" mlade zastupnice Helge Jug, nakon čega je Miklobušec ipak bio suzdržan, a ona je napustila skupštinu, na koju je i zakasnila sat vremena.

Čista politika

Marinko Bagarić (SDP) predložio je amandmane na proračun uštedama na promociji, voznom parku, uredskom materijalu, proslavama...

– Može se uštedjeti 2,5 milijuna kuna i uložiti u vodoopskrbu, poticaje za poljoprivredu i sanaciju odlagališta u općinama – rekao je on. Koren je ustvrdio da nisu promijenili ništa konkretno te da je to čista politika.

Komentara 1

VI
vidovit
09:23 08.12.2010.

Mali Pero. Da su koga htijeli kupiti bio bi kupljen jer neme toga ko nema svoju cijenu.Mislim da je bobijedio razum a izgubila \"PODRAVSKA JAL\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije