Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaletio se u zid

Kakadu Seppi svjedočio pred sucem u Klagenfurtu

kakadu seppi
05.07.2010.
u 20:27

Seppijevo "svjedočenje“ sastojalo se je od letenja dvoranom klagenfurtskog velesajma, javio je austrijski radio i televizija ORF

U sklopu dvogodišnjeg sudskog spora kakadu Seppi pojavio se danas pred austrijskim sucem Johannom Baumgartnerom i veterinarskim vještakom Alexanderom Rabitschem u Klagenfurtu kako bi se utvrdilo njegovo zdravstveno stanje.

Seppijevo „svjedočenje“ sastojalo se je od letenja dvoranom klagenfurtskog velesajma, javio je austrijski radio i televizija ORF. Pokusni let održan je bez prisustva javnosti, ali je ORF javio, pozivajući se na nacionalnu agenciju APA, da se je ptica zaletjela u zid.

Glasnogovornik pokrajinskog suda u Klagenfurtu potvrdio je austrijskim medijima da danski kupac traži preko nadležnog suda da mu austrijski uzgajivač iz Koruške vrati 12 tisuća eura, koliko je platio za pticu, tvrdeći da kakadu Seppi pati od kroničnog gihta i ne može letjeti pravocrtno poput ostalih ptica.

Veterinar Rabitsch pregledao je letačke sposobnosti Seppija i izvadio mu krv za analizu. Pri jednom proširenom medicinskom pregledu, navodno je već utvrđeno da kakadu ne boluje od gihta, ali ima probleme s jetrom, izvještava ORF.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije