Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvojezični natpisi

Kajin: Sve to rade protiv principa koje zauzima aktualna vlada

Damir Kajin Buzet (1)
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/3
14.10.2013.
u 14:18

Kajin je ispred zvonika na Titovu trgu u staroj gradskoj jezgri pokazao kamenu ploču na kojoj je prije više od sto godina uništen tekst na hrvatskom jeziku, dok je na talijanskom ostao netaknut.

Nazvavši članove Stožera za obranu Vukovara manipulatorima u funkciji HDZ-a, kojima zapravo smeta aktualna vlada, nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin odlučio je danas u Buzetu zorno prikazati kako je davne 1898. godine u Istri izgledalo skidanje dvojezičnih natpisa.

Kajin je ispred zvonika na Titovu trgu u staroj gradskoj jezgri pokazao kamenu ploču na kojoj je prije više od sto godina uništen tekst na hrvatskom jeziku, dok je na talijanskom ostao netaknut.

– Nisu to učinili Talijani, već talijanaši, ali to je bila uvertira u neko zlo koje se dogodilo dvadeset godina poslije. Ne želim stavljati znakove jednakosti, ali nešto se slično događa danas u Hrvatskoj što je prijeteće. Siguran sam da Stožer nema ništa protiv Srba, oni su kolateralna žrtva, nego sve to rade protiv principa koje zauzima aktualna vlada – zaključio je Kajin. 

>> Milanović ide u Vukovar: Ćirilica nije bauk

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije