Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21. godišnjica IDS-a

Kajin: Podržavam Bebića, ali očekujem da će ga brzo smijeniti

ids, kajin, jakovčić,  (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/4
13.02.2011.
u 14:32

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić u zasluge stranke ubrojio je dvojezičnost i multikulturalnost u Rijeci i Istri, a jedan od važnih, a neostvarenih ciljeva je decentralizacija zemlje

IDS s ponosom može pogledati unatrag jer je uvijek bio principijelan i odlučan, ocijenio je danas u Rijeci, povodom 21. godišnjice djelovanja stranke, Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a.

U zasluge stranke Jakovčić je uvrstio zaštitu dvojezičnosti i multikulturalnosti u Istri i Rijeci i afirmaciju istarskog načina življenja, a kao jedan od ključnih neostvarenih ciljeva predsjedik IDS-a naveo je decentralizaciju Hrvatske. Sve dosadašnje Vlade ocijenio je neučinkovitima zbog čega je, kazao je, zemlja u dubljoj krizi no što bi trebala biti.

- Sadašnji invalidni županijski sustav trebalo bi radikalno promijeniti, odlučna decentralizacija bit će uvjet ulaska IDS-a u buduću moguću Vladu - kazao je dodajući da za IDS ulazak u Vladu nije nužnost, ali da je stranka zaslužila imati svoje predstavnike u njoj i to na područjima u kojima su se kadrovi iz IDS-a dokazali, primjerice u turizmu, regionalnom razvoju ili poljoprivredi. Dosadašnje djelovanje "Saveza za promjene" ocijenio je dobrim kao i partnerski odnos stranaka u njemu. .

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin govoreći o sadašnjoj Vladi kazao je da je "njena politika gotovo ravna zločinu" pri čemu je istakao loše stanje gospodarstva, pad BDP-a i zaduživanje u inozemstvu, a premijerku Jadranku Kosor nazvao je "princezom koja živi u stanu iz čijeg ormara iskaču kosturi".

Kajin je kazao da predsjednika Sabora Luku Bebića podržava u okvirima institucije predsjednika Sabora, no da očekuje da će se unutar parlamentarne većine do kraja veljače "udariti" na njega kako bi se pokrenuli procesi za njegovom smjenom. Nagađanja o mogućem kaznenom progonu Josipa Manolića, Josipa Boljkovca i Rade Bulata zbog sumnje da su sudjelovali u ubojstvima za vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata, Kajin je ocijenio kao prozivanje antifašističkog pokreta koje služi u predizborne svrhe.

- Kao što su Srbi 90-tih godina moštima cara Lazara pokušavali homogenizirati svoju naciju tako naši Lazari s kostima iz Drugog svjetskog rata pokušavaju homogenizirati HDZ-ov birački korpus - kazao je Kajin dodajući da na kraju od toga neće biti ništa.

Komentara 26

RU
Rugovit
00:52 14.02.2011.

Sprdnjom s istragom komunističkih zločina i jeftinom usporedbom sa Srbima Kajin još jednom pokazuje da nije ništa bolji od samih zločinaca - bilo komunističkih ili velikosrspkih. Vakjda zaboravlja Istrijane koje su pobili partizani.

OB
-obrisani-
14:55 13.02.2011.

Daj Kajinu........ne seri.........Friščić i Pupavac...rekli.....NE MOŽE....i....Točka.

C
C
18:25 13.02.2011.

u HDZ-u vlada prava pred-Remetinačka atmosfera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije