Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamion Humkoma

Kad već ne žele kupiti parcelu, mogli su bar pitati smiju li voziti!

'humkom_mlm_zag_120510'
'Photoshop'
12.05.2010.
u 16:45

Javorići kažu da su im načelnik Bagola i Očko sami savjetovali da angažiraju vještaka za procjenu, a kada su to napravili, sada nisu zadovoljni cijenom

Kakva je sudbina vodospremnika na privatnoj parceli Tomislave i Nikole Javorića u šumi iznad Vetropack Straže u Humu na Sutli koji, prema riječima direktora Humkoma Ivana Očka, pitkom vodom opskrbljuje 400-tinjak kućanstava? Nakon što je Humkomov kamion 24 sata bio zarobljen u šumi, Javorići su se ipak smilovali i maknuli traktor pun drva s puta.

Pravila ponašanja

– Evo, nakon što su nam poslali i područnog policajca, dopustili smo da se kamion spusti s naše privatne parcele. Nije problem da Humkom autom dođe na našu parcelu, već je cijela stvar u tome da je valjda red nas vlasnike pitati može li se doći i proći našom parcelom. Valjda znaju pravila lijepa ponašanja. Isto tako, nismo mi nikome zabranjivali da s kamiona odnese opremu i alat. Samo smo na svome zemljištu ostavili traktor s drvima – rekli su nam supružnici Javorić i dodali kako ništa od onog što je za Večernjak izjavio direktor Humkoma Ivan Očko nije istina.

– Izvatkom iz zemljišnih knjiga svi se mogu uvjeriti da ni vodospremnik ni bilo kakav put do njega ne postoji. Drugo, nije istina ni to da smo cijenom ucjenjivali Općinu, odnosno Humkom. Tadašnji načelnik Brezinščaka Bagola i direktor Ivan Očko sami su nam poslali dopis u kojem nam predlažu da angažiramo sudskog vještaka koji će nam procijeniti vrijednost zemljišta. Mi smo ga angažirali, uredno smo ga platili i on je procijenio da 3817 četvornih hvati ukupno vrijedi 496.078 kuna. I to je iznos koji smo tražili da nam plate.

Cijevi po cijeloj parceli

Naravno da ne možemo pristati da se čestica isparcelira kako njima paše i da im prodamo samo onaj dio za koji su oni zainteresirani jer odvodne i dovodne cijevi kao i priključak za struju postavljeni su po cijeloj parceli. Ni oni sami ne znaju kuda idu te cijevi. Već dvije, tri godine namjeravamo uzeti državni poticaj i posaditi novu šumu s hrastovima i arišom, ali ne možemo kad ne znamo gdje kopati i kuda prolaze struja i salonitne cijevi – rekli su Javorići. Na kraju su dodali kako su za proširenje puta i sami darovali Općini 300-400 kvadrata, no sada neće pristati na cijenu manju od 500-tinjak tisuća kuna.

Načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša rekao je kako je sada teško biti pametan.

– Vodospremnik je napravljen 70-ih godina prošlog stoljeća kada za to nisu bili potrebni nikakvi papiri, već samo pristanak vlasnika zemlje. Sada se zbog svega vodi sudski spor pa se nadamo da će se što prije utvrditi tko je u pravu. Ako Humkom izgubi, postoje dvije opcije. Prva je da se s vlasnicima dogovorimo jer bi ovaj vodospremnik trebao ući u sustav s vodom iz izvorišta Harina Zlaka, dakako, uz neku razumnu cijenu, a ona je sigurno puno manja od 500.000 kuna, a druga opcija je da se na drugoj lokaciji napravi novi vodospremnik, a ovaj zaobiđe. Treba vidjeti što je bolje i jeftinije – kaže Jutriša.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije