Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trebaju pomoć

Kad se male ruke slože - volontirajte u azilu za životinje u Čakovcu

Foto: Prijatelji Čakovec
1/3
02.08.2018.
u 20:22

U subotu od 9 do 19 sati traje akcija gradnje novih dvorišta u koje bi se mogli smjestiti psi koji dolaze na kastraciju iz romskih naselja, a tamo ih više ne žele

Volontiranje nije navika, već način života. Reći će vam to svi volonteri koji već mjesecima pomažu i podržavaju akciju kastracije napuštenih pasa u romskim naseljima u Međimurju.

Ne žale ni truda ni vremena kojih su se odrekli kako bi psima bilo bolje i kako bi imali mjesto za oporavak, ali i šansu da pronađu novi dom i bolji život. Okupljaju se tako već šesti vikend u čakovečkom azilu, navlače rukavice na ruke, grade, zidaju, spremaju. Uz njihovu pomoć nastaju nova dvorišta za boravak pasa koji se ne mogu vratiti u naselja iz kojih su dovedeni na kastraciju jer tamo ih više ne žele. Među njima su i bolesni, ranjeni, bezvoljni zbog života na cesti, kujice sa štencima, ali i napušteni štenci.

Djelatnici azila Prijatelji Čakovec, koji odrađuju gotovo sav posao vezan uz brigu za ove životinje prije i poslije kastracija, na izmaku su snaga i ne mogu sami. Jer uz ove pse brinu se i o nekoliko stotina pasa koji u njihovom azilu čekaju novi dom. A svaki tjedan iz romskih naselja pristižu nove životinje. U programu koji provode uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i lokalnih zajednica kroz njihovo sklonište i ambulante u kojima se obavlja kastracija proći će 3000 pasa. Pomoći im možete i ove subote, 4. kolovoza. Nova radna akcija “Kad se male ruke slože” u azilu na Carinskom odvojku bb traje od 9 do 19 sati.

Osim cjelodnevnog rada, bit će tu i smijeha, druženje uz ručak koji se sprema u azilu, a svakako se pripremite i na nježnosti s četveronožnim stanovnicima azila koji će pažljivo pratiti sve što radite. Prognoza kaže da bi vrijeme trebalo biti sunčano pa si osigurajte i zaštitu od sunca.

Osim volontiranja, azilu možete pomoći i financijski, dobrodošle su im kućice za pse, građevinski materijal, alat, a o akcijama možete obavijestiti i svoje prijatelje i poznanike te pomoći u pokrivanju troška odlaska na akciju. Njuškice će biti zahvalne za svaku pomoć.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije