Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kevin Warwick:

Kad sam si ugradio čip u tijelo, bio je to put u nepoznato

čipirani čovjek
Foto:
19.03.2016.
u 22:45

Mogao sam izgubiti funkciju ruke ili se razboljeti, rekao je na predavanju u Zagrebu čovjek kojeg nazivaju prvim svjetskim kiborgom

Već kako je najavio u ekskluzivnom intervjuu Večernjaku, jučer je u Kongresnoj dvorani hotela International predavanje održao britanski znanstvenik prof. dr. sc. Kevin Warwick.

Pred brojnim auditorijem, znanstvenik sa Sveučilišta u Coventryju na zanimljiv, dinamičan i duhovit način opisao je svoja istraživanja zbog kojih je u britanskim medijima dobio nadimak Kapetan Kiborg te njegovu motivaciju da se njima bavi.

– Nisam znao što će mi se dogoditi kada sam si prvi put dao ugraditi RFID čip. Mogao sam možda izgubiti funkcionalnost ruke, dijelom ili u potpunosti.

Izgubiti pamet ili se razboljeti, bio je to u svakom slučaju put u nepoznato – rekao je pionir kibernetike okupljenima prikazujući taj prvi čip koji je bio veličine kovanice, za razliku od današnjih koji su veličine zrna riže. Jasno je Warwick istaknuo i kako za sve što radi ima etičko dopuštenje ustanova u kojima djeluje. 

>> Prvi 'čipirani' čovjek u svijetu danas u Zagrebu: Volio bih otići u 2216. gdje pričamo mislima

Komentara 2

DA
danpav22
15:23 20.03.2016.

nisi jedini tupan na svijetu.. gori su ti šta ti slušaju predavanja.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:33 19.03.2016.

A se niste sjetili nulanoviću izvaditi čip od Alexa Brauna. Alex otišel a ovaj i dalje vergla li vergla ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije