Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju: Goran Hutinec

Kad god HDZ izgubi vlast, povijesni revizionizam jača. I sada bi se to dogodilo, ali je pitanje tko bi sudjelovao

20.04.2024.
u 20:07

"Kao znanstvenik, povjesničar, ja sam strukturalist. To znači da nisam toliko fasciniran i zaokupljen utjecajem velikih vođa i pojedinaca, nego društvenim strukturama koje utječu na povijest"

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
20:14 20.04.2024.

Povijesni revizionist je svatko tko je vjeruje u Goldsteinovu priču o nevidljivoj jasenovačkoj drobilici.

EJ
ejStef
20:56 20.04.2024.

Pa normalno da se pokušava s povijesnim pričama, kod nas mnogo ljudi ima utjecaj i bogatstvo zahvaljujući diktaturi koju smo imali i grabeži nakon '45, pa onda zahvaljujući pozicijama grabeži '89 na dalje... Uz to, u tom kontekstu, nabijanjem nekakve krivnje pokušava se od svih Hrvata napraviti poslušnike... Nije bez veze što se diže takva buka kada se pokušava razotkriti prava povijest i strpati komunističku diktaturu tamo gdje joj je mjesto.

LI
liberta
22:09 20.04.2024.

Znači kad je SDP dvaput bio na vlasti odnosno kad je izgubio HDZ neznam šta se desilo osim da je SDP želio zataškati komunističke zločine pravdajući to antifašizmom, a ne odmazdom nad ženama i djecom. Slovenci su istražili te jame i oni su objavili istinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije