Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu u Srbiji?

Kacin: Postoje dokumenti o pozadini ubojstva Zorana Đinđića

Jelko Kacin
Duško Marušić/PIXSELL
16.02.2014.
u 10:50

Kacin kaže kako bi ta dokumentacija "mogla biti iskorištena ako bude pokrenuta nova istraga" te da Srbija mora razjasniti sve okolnosti u vezi Đinđićeva ubojstva "prije svega zbog sebe, a ne zbog zahtjeva EU".

U intervjuu novosadskom Dnevniku, izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju, Jelko Kacin je rekao kako ima pouzdane informacije o postojanju dodatnih dokumenata o pozadini ubojstva srpskog premijera Zorana Đinđića, ali nije želio detaljnije govoriti o ovoj dokumentaciji osim da se ona nalazi "izvan Srbije".

Dodao je kako bi ta dokumentacija "mogla biti iskorištena ako bude pokrenuta nova istraga" te da Srbija mora razjasniti sve okolnosti u vezi Đinđićeva ubojstva "prije svega zbog sebe, a ne zbog zahtjeva EU". Kako bi vladavina prava, koja je, podsjeća Kacin, središnji Kopenhaški kriterij za članstvo u EU, bila zaista ukorijenjena "moraju se raščistiti sva otvorena pitanja vezana za djelovanje službi sigurnosti i njihovih veza s organiziranim kriminalom i političkim strukturama" jer "svi ti elementi su zastupljeni u atentatu na Đinđića".

Markovićeva supruga u Zagreb donijela 15 dokumenata?

Kada je spomenuo da se dokument koji bi mogao rasvijetliti pozadinu Đinđićeva ubojstva nalazi "izvan Srbije" možda je mislio na dosjee koje je, kako su pisali mediji u Srbiji, u Zagreb odnijela supruga Radomira Markovića, Miloševićevog šefa državne sigurnosti koji "guli" 40 godina zatvora zbog političkih ubojstava Miloševićevih oponenata, a optužen je i za izdavanje naloga za ubojstvo Slavka Ćuruvije.

Markovićeva supruga je u Zagreb, kako tvrde srpski mediji, odnijela 15 dosjea koji dokazuju umiješanost i nekih danas aktualnih srpskih političara u politička ubojstva u Srbiji za koja je Marković osuđen i prijeti da će ih objaviti "u svim europskim novinama i još negdje, a ona zna gdje". Srpski mediji su tada, u studenom prošle godine, kada je Marković zaprijetio objavom dosjea, pisali kako bi to imalo "vrlo ozbiljne i nesagledive posljedice kako po njega tako i po državu".

>>Srbija: Politička pitanja i sad se rješavaju vatrenim oružjem

>>Traže istinu o Đinđićevu ubojstvu kao uvjet Srbiji za ulazak u EU

Komentara 12

Avatar million
million
11:43 16.02.2014.

Odgovor na sva tri pitanja je UDBA !!!

Avatar million
million
11:42 16.02.2014.

Tko je narucitelj ubojstva HOS-ovaca u 90-im ???

Avatar million
million
11:42 16.02.2014.

Tko je dao Ivanu Hodak likvidirati ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije