Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Južna Koreja otvara prvi zatvor u kojem će kaznu izdržavati stranci

Južna Koreja
REUTERS
26.02.2010.
u 19:12

U zatvoru će se služiti zapadnjačka hrana te postojati pristup satelitskoj televiziji na četiri jezika – engleskom, kineskom, ruskom i arapskom. Osim toga, zatvorski čuvari znat će više jezika.

Južna Koreja otvorila je prvi zatvor koji je sagrađen samo za strance. Vlada u Seulu tvrdi da će u tom zatvoru, južno od glavnog grada, biti poštovana ljudska prava i da će zatvorenici biti tretirani humano bez obzira na njihovu nacionalnost, kulturu i vjeru, prenosi BBC.

U zatvoru će se služiti zapadnjačka hrana te postojati pristup satelitskoj televiziji na četiri jezika – engleskom, kineskom, ruskom i arapskom, što znači da je “bolji od standardnih”. Osim toga, zatvorski čuvari znat će više jezika.

U južnokorejskim zatvorima trenutačno se nalazi više od 1500 zatvorenika iz drugih država, dvostruko više nego prije četiri godine. Na početku rada, u zatvoru će kaznu izdržavati oko 600 stranaca iz 27 država.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije