Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIJEG I OLUJNI VJETAR

Južina udara poput malja: Evo kako je veliku promjenu vremena pjesmicom najavio Vakula

Zagreb: Zimska idila na jezeru Jarun
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
06.01.2024.
u 14:34

U Hrvatskoj će u subotu biti pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, češćom u drugom dijelu dana te obilnijom na Jadranu i predjelima uz njega, a uz zahladnjenje u najvišem gorju krajem dana očekuje se susnježica i snijeg

Stiže ugriz prave zime, tako je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio vrijeme za iduće dane, kada se očekuje veliki pad temperature i snijeg, s početkom već u poslijepodnevnim satima. Kako su najavili, izraženije zahladnjenje stiže u nedjelju, a poznati prognostičar Zoran Vakula najavio je što nas očekuje i kratkom pjesmom.

''Jake kiše bit će osobito u drugom dijelu subote i u noći na nedjelju kada je uz pad temperature u gorju vrlo velika vjerojatnost naprije susnježice potom i snijega. S daljnjim zahladnjenjem te jačanjem sjeveroistočnog vjetra mokrog snijega, zatim i onog koji će se zadržavati na tlu bit će u nedjelju potkraj dana, u noći na ponedjeljak i u ponedjeljak u nizinama središnje i istočne Hrvatske. Potkraj subote jugo će na sjevernom Jadranu okrenuti na olujnu buru, koja će se u nedjelju širiti i po Dalmaciji, a uz nestabilnost atmosfere treba računati i na grmljavinu te poneku pijavicu na moru. Također, s burom može biti snježnih pahulja i na obali, uglavnom samo pod Velebitom'', najavio je DHMZ.

>> GALERIJA Bijeli Božić iz 2007. još uvijek nije dobio reprizu, a rekordna debljina snijega izmjerena je prije 11 godina

Zagreb: Zimska idila na jezeru Jarun
1/25

''U subotu – dan Sveta tri kralja

vrijeme tek rijetkima valja,

južina udara poput malja,

promjena vremena se pomalja!

Već sutra će trebat‘ zimskih halja,

a evo i dodatnih detalja…”, napisao je Vakula.

U Hrvatskoj će u subotu biti pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, češćom u drugom dijelu dana te obilnijom na Jadranu i predjelima uz njega, a uz zahladnjenje u najvišem gorju krajem dana očekuje se susnježica i snijeg, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. Vjetar će ponegdje biti umjeren južni i jugoistočni, u Gorskoj Hrvatskoj i jak.

POVEZANI ČLANCI:

Poslijepodne će ponajprije u središnjim predjelima zapuhati umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo, prema večeri na sjevernom dijelu u okretanju na buru. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 8 do 13, a ponegdje na istoku i na Jadranu između 13 i 17 Celzijevih stupnjeva.

Osim toga, izdano je niz upozorenja za danas i sutra. Dok će duž obale i unutrašnjosti Dalmacije, kao i u Gorskom kotaru i Lici te na zagrebačkom području na snazi biti žuti meteoalarm zbog jake kiše i vjetra, na obali će biti upaljeno narančasto upozorenje zbog juga s udarima do 100 km/h. Sutra će pak vrijeme biti još nestabilnije, pa će na području Kvarnera biti upaljeno upozorenje najvećeg stupnja zbog vjetra koji će na udare biti i do 150 km/h.

>> Kakva nas zima očekuje? Vakula otkrio u Večernjem TV

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije