Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
italija

Jutros se tresla zemlja pokraj Belluna, još bliže Hrvatskoj

potres
Talijanski institut za geofiziku i vulkanologiju
09.06.2012.
u 12:04

Rano jutros zabilježeni su i potresi u regiji Emiliji, odnosno kod Modene gdje su potresi od 20. i 29. svibnja odnijeli 26 života i ostavili 14.000 osoba bez krova nad glavom, te nanijeli šete od pet milijardi eura.

RIM – Postoji opasnost od novih potresa u regiji Emilji, ali i šire, obznanila je sinoć talijanska vlada Marija Montija, a jutros se tresla zemlja pokraj Belluna, dakle još bliže Hrvatskoj.

Potres magnitude 4,5 po Richteru zabilježen je rano jutros, u 4.04 sati, na sjeveroistoku Italije na prostoru između Belluna i Pordenonea. Epicentar je bio u mjestu Barcis, na dubini od 7,1 km, obznanio je talijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju.

Rano jutros zabilježeni su i potresi u regiji Emiliji, odnosno kod Modene gdje su potresi od 20. i 29. svibnja odnijeli 26 života i ostavili 14.000 osoba bez krova nad glavom, te nanijeli šete od pet milijardi eura.

Da postoji opasnost od novih potresa između mjesta Finale Emilia i Ferrara, ali i šire, obznanila je talijanska vlada u priopćenju koje je predstavljeno novinarima u petak uvečer. Zapravo, vlada je donijela odluku da obznani izvješće posebne Komisije za izučavanje opasnosti od potresa.

Odmah su nastale polemike kako se takvim priopćenjima izaziva panika, ali je Monti na sinoćnjoj konferenciji za novinare kazao kako se želi potaknuti na preventivno djelovanje posebno u gradnji i učvršćivanju zgrada, a time smanjenju žrtava i šteta od potresa.

 

Ključne riječi

Komentara 6

SJ
Sve je uzalud
12:09 09.06.2012.

Tko smo to mi da nas ne bi trebalo zatresti. To je lutrija.

Avatar berkovic
berkovic
13:30 09.06.2012.

bog sve vidi i sve zna dosal je kraj sveta zemlja je umorna od glupih iskoristavanja i probnih atomskih bombi...

DU
Deleted user
15:52 09.06.2012.

Novinarcic je i opet bio u potrazi za sennzacionalistickim naslovom!!!! Neka si taj "strucnjak" malo pogleda kako izgledaju tektonske ploce, pa ce vidjeti da je to sve dio istoga tektonskog podrucja i da to nema veze sa nasim tektonskim podrucjem!!!! To je isto kao da je komentirao prvo pad aviona u Indoneziji pa onda u Rusiji i zakljucio da avioni padaju sve blize Hrvatskoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije