Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavljene uštede

Jurlina Alibegović o podršci Domoljubne koalicije: 'Hrvatska ima samo jednu Vladu!'

Dubravka Jurlina Alibegović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
09.03.2016.
u 18:00

Upitana ima li njezina odluka podršku Domoljubne koalicije, Jurlina Alibegović odgovorila je da i ministri i premijer i potpredsjednici sasvim sigurno podupiru odluke vezane uz uštede

Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović jučer je najavila uštede u trošenju sredstava namijenjenih za prijevoz dužnosnika, korištenje službenih automobila, mobitela, troškova službenih putovanja... O iznosu koji će se uštedjeti ministrica za sada ne želi govoriti. 

– Teško je reći koja će se cifra uštedjeti međutim mogu vam reći da se radi o velikom dijelu planiranih rashoda odnosno do sada potrošenih sredstava u državnom proračunu na temelju dosada procijenjenih rashoda, na temelju podataka iz 2013. i 2014. godine i sagledavanja stanja u 2015. godini. Radi se oko 500 milijuna kuna koji su potrošeni za troškove prijevoza, mobilne telefonije, reprezentacije i službenih putovanja – kazala je Jurlina Alibegović za RTL

Na upit kada možemo očekivati primjenu odluke ministrica je odgovorila da je odluka pripremljena i da se čeka mišljenje Vlade.

– Dobili smo mišljenje naših kolega iz resora, Ministarstva financija i drugih tijela koji trebaju dati na mišljenje na prijedlog odluke. Odluka ide u redovnu Vladinu proceduru i vjerujem da će odluka biti donesena na sjednici Vlade – dodala je Jurlina Alibegović

Ponovila je i da će se najveći rezovi odnositi upravo na korištenje službenog automobila koji je do sada ministrima bio dostupan 24 sata.

– Ono što je predloženo u ovoj odluci je da ministar koristi službeni automobil i službenog vozača od 6 do 22 sata i to za službene potrebe, a u dane vikenda i neradne dane ima pravo koristiti službeni automobil i službenog vozača isključivo u službene svrhe – objasnila je ministrica.

Upitana ima li njezina odluka podršku Domoljubne koalicije, Jurlina Alibegović odgovorila je da Hrvatska ima jednu Vladu.

– Ministrima je jedan od ciljeva napraviti uštede ondje gdje su te uštede potrebne. Vrlo je važno racionalno se ponašati i s rashodima u proračunu i Vlada RH i ministri i premijer i potpredsjednici sasvim sigurno podupiru odluke vezane uz uštede – kazala je ministrica. 

>>Most otkrio što će sve uskratiti ministrima i dužnosnicima

>>'Pad popularnosti Mosta nama donio rast, jer birači žale što su slijedili medijsku reklamu'

Komentara 13

JK
ja-kan
18:48 09.03.2016.

Nadam se da će se nastaviti sa štednjom jer je dosadašnje bahaćenje političara prešlo sve granice.

DU
Deleted user
19:15 09.03.2016.

Zivim u kako kazu jednoj od najbogatijih drzava svijeta. Cijeli drzavni aparat,ima 2 sluzbena automobila.Jedan koji koristi predsjednik vlade i taj je dostupan njemu 24 sata, Drugi koristi predsjednik parlamenta i to samo u slucaju kada dolaze strane delegacije.Svi ostali ministri dolaze na posao javnim prevozom, odlaze u druge gradove vlakom,avionom, u glavnom gradu za poslove koriste u radnom vremenu taxi,nemaju bodimajmuna oko sebe, ponasaju se normalno i ljudi ih normalno prihvataju, niko ih ne zapitkuje ili ometa kada ih vide na sjedalu pokraj sebe u vlaku , avionu ili gradskom busu.Nijedan gradonacelnik u cijeloj drzavi nema sluzbeni automobil. Svaka opcina ima par auta koje koriste obicno geodete ili kucepazitelji koji obilaze opcinske nekretnine. NIjedna firma a neke su u samom svjetskom vrhu nema sluzbenog auta ili vozaca za direktore. Jedine sluzbene aute sto firme imaju su ona auta namijenjena elektricarima, vodoinstaleterima,zidarima,tesarima i tako ostalim zanatlijama, Toliko o toj Komunistickoj navadi imanja sluzbeno auto i vozaca, jer Hrvatska nije nista drugo nego nacionalnoikomunisticka drzava u mentalitetu

SC
schwertransport
20:00 09.03.2016.

Zgodan bakutaner

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije