Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK SUĐENJA
Povratak na članak

Juras: Slavica je trebao organizirati pomoć stradalima

Za sutra je predviđeno svjedočenje jedinog preživjelog vatrogasca s Kornata Frane Lučića

Komentari 9

DU
Deleted user
11:03 04.10.2011.

Imao sam nedavno prigodu posjetiti Kornat i osobno se uvjeriti u detalje lokacije gdje su stradali nesretni vatrogasci. Eto, dostatno je zapitati se što su imali tamo raditi, njih 13 s naknadno dobačenih 800 L vode, na toj nevjerojatnoj strmini gore iznad mora. Podijelite tu količinu vode, na njihove naprtnjače koje mogu primiti po 20 L, pa se zapitajte što su doista mogli gasiti s tom vodom koju im je preko spremnika (tzv. kruška) dostavio helikopter. Znači, sletjeli su iznad rijetkih kuća koje su tamo isključivo na obalnoj crti, s premalo vode i u uvjetima kad se strelovito mijenjao smjer vrlo jakog vjetra i kad je Canadair povučen s požarišta jer je gorjelo kod Vodica. A Canadair nije imao uspjeha na Kornatu u zaustavljanju stihije iako odjednom \"šutne\" 6000 L vode!? I naravno da se prešutilo u svekolikoj bodulskoj javnosti da se de facto išlo marendat na vrh otoka i da ih je kasnije \"zaskočilo\". Bilo u startu jasno da tamo osim marende nisu imali što raditi niti što gasiti na nenaseljenom vrhu otoku s tom mizernom količinom vode!

VL
IS
istima
11:19 04.10.2011.

i jučer sam gasio vatru, i ponovo se uvjerio kako bezazlena vatrica u trenutku, kada se dogodi vjetar, preraste u vulkan..... Mislim da su vatrogasci uvjek izloženi pogibelji koja se ne može u potpunosti predvidjeti.... No, u ovom slučaju je zaista nepojmljivo to sa koliko se šlamperaja pružala pomoć stradalima. Tu sigurno mora biti mnogo više krivaca, a ne samo jedan!

VL
Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
11:55 04.10.2011.

Ti misliš Admine da je komentar ovog bolesnika primjeren za ovu temu....ako to zaista misliš onda si potrži stručnu pomoć!

VL
OB
-obrisani-
12:05 04.10.2011.

Slavica je trebao organizirati pomoć stradalima a Ivo Sanader je kod EU 2007 neulazka trebao organizirati pomoć domoljubno povrijeđenima ali su ti sposobni, pošteni i marljivi dečki bili previše zauzeti da reagiraju..

VL
OB
-obrisani-
12:23 04.10.2011.

04.10.2011. u 12:16h PIDOČA je napisao/la: EU Janez@i...imaš komentara di se nasmijem, \"bolje ti svašta ist neg svašt srat\" Nema druge nego da ti zahvalim na konstruktivnoj kritici...možda puno puta fulam ali ovaj put neču: \"Dalmacija je vrlo lijepa aa Dalmatinke još ljepše\"..

VL
PI
pipnicar
13:54 04.10.2011.

decki su tragicno stradali u \"eruptivnom pozaru\"To je slucaj kada je tjelo izlozeno kreatko vrijeme ali uzasno visokoj temperaturi od nkoliko tisuca stupnjeva. Njih nije mogao nitko spasiti. Znam jer sam lijecnik, radio sam u velikom centru za opekotine. To je kao da mozete spasiti covjeka koji nema bubrege a umjetni bubreg jos nije izmisljen, kao ni koza( sto je samo dio problema kod masivno opecenih)

VL
DU
Deleted user
13:59 04.10.2011.

Za što se uopće ovom čovjeku sudi? Nikako to ne mogu shvatiti iz tijeka suđenja i svjedočenja...

VL
BO
boskovic
21:25 04.10.2011.

HDZ mora izmisli krivca u ovom slucaju je Slavica,a sta se tamo stvarno dogodilo to samo HDZ zna

VL
TO
Toni50
23:37 04.10.2011.

Ironija balkaniskih mozgova ! Cijeli život je posvjetio i radio na spašavanju i gašenju požara da spasi lude o zla sada ga žele razapeti ! Nisam ponosan što sam Hrvat ..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.