Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Milanović:
Povratak na članak

Jugoslavija je bila kontroverzna zemlja istodobno velikih i malih socijalnih nejednakosti

Dobitnici su globalizacije srednja klasa u Aziji te onih 1% najbogatijih u svijetu. Gubitnici su srednja klasa i radnički slojevi na Zapadu čije su realne zarade stagnirale

Komentari 26

SI
siskic
13:14 01.02.2018.

u jugi se živjelo distijanstveno i sigurno. radnik..seljak..rudar..penzioner..intelektualac, živjeli su ugodno i bili poštivani. vidila se briga o narodu. ovaj jad danas, koji nazivamo demokracijom ne bi nikome poželio. ovo je zemlja lopova, kriminalaca, uhljeba i kojekakvig ološa. u ovoj kaljuži od države pošten čivjek koji bi želio živjeti od svig rada i imati jednu sigurnost...nema šta tražiti. zato ljudi bježe glavom bez obzira. zašto sada masovno bježe iz hrvatske ?? Broza nema 40 godina da ih tjera vani, što je bila mantra kradoljuba. zato velikom BROZU vječna slava i hvala..ko je imao sreču proživjeti život u njegovoj vladi i dočekati mirovinu.

VL
SM
san.martino
14:52 01.02.2018.

A sta je tek onda Hrvatska!?Koji budalas...

VL
ST
stefj
13:33 01.02.2018.

Eh, malo socijalističkih naklapanja... Stvar je vrlo jednostavna - ako su porezi visoki, kapital bježi. A porezi su visoki, naročito u EU. Porezi su visoki radi visokih socijalnih davanja... Radi visokih socijalnih davanja skupa je bilo kakva djelatnost koja uključuje puno zaposlenika, zato se npr. Vel. Britanija okrenula skoro isključivo financijskim djelatnostima, zato je u EU isplativa samo visokorobotizirana proizvodnja... Ovo što se razmišlja, uvođenje visokih carina, poreza na robote i sl. samo će izolirati EU, a posljedica će biti daljnje zaostajanje EU-a. To se već sada vidi, gdje niti jedna EU kompanija već dugo nije napravila tehnološki proboj, nego su sve te kompanije opterećene visokom birokratiziranošću i jedino mogu pokušati preuzimati startupove. A i to im ne ide, jer su tu Ameri, Kinezi, Indijci i ostali puno jači... Umjesto otvaranja granica i prilagodbe te preuzimanja vodeće pozicije na svijetu, EU sve više tone, zatvara se u sebe, birokratizira se i pokušava živjeti od visokih nameta.

VL
Avatar patkovic
patkovic
13:39 01.02.2018.

možda bi gazde pristale na veći porez i socijalu kad bi mogli svaku ženu dernit bez razlike čija je

VL
Avatar Dr Evil
Dr Evil
13:36 01.02.2018.

"Jugoslavija je bila zemlja velikih socijalnih nejednakosti"... A sad je puno bolje ili još gore?!? Zašto je ovršitelj Marijan Hanžeković imao tajni sprovod na Krematoriju?!? Zašto nije imao javni sprovod pa da mu bilo tko dođe i pokaže šta misli o njemu? Čudi me za takvu poštenjačinu...

VL
DA
Dabiša
13:09 01.02.2018.

Pametan čovjek. Dobro detektira sve.

VL
Avatar papigagolog
papigagolog
13:41 01.02.2018.

Interesantno je da oni koji su u SFRJ bili najrazvijeniji, smatraju da su bili ugnjetavani.

VL
DU
Deleted user
13:39 01.02.2018.

to interesira samo dijasporu. oni nemaju drugog posla i zive jos u jugi.. inace bi se vratili u svoju domovinu s puno manje socijalnih nejednakosti

VL
DU
Deleted user
13:14 01.02.2018.

...a Hrvatska to kao nije; hehe !

VL
GO
goronja
14:37 01.02.2018.

Milanoviću Branko, pa ti pojma nemaš o ničemu, pogotovo o Jugoslaviji, i ovo sve izrečeno pričaj svojoj babi i ne koristi se lažima i glupostima, gdje ovog nađete za intervju?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.