Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počela 150. obljetnica

Jubilej HPD Slavulja pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića

Petrinja slavulji
Foto: Antun Petračić/VLM
1/4
13.01.2014.
u 22:08

Slavuljaši su u kontinuitetu preživjeli razne sustave, ratove i progonstva, poput 4-godišnjeg nasilnog izgona iz svoga grada u Domovinskom ratu.

Predsjednik Hrvatske dr. Ivo Josipović još je u kolovozu prošle godine potvrdio svoje pokroviteljstvo nad 150. obljetnicom postojanja HPD Slavulj, neprekidnog djelovanja od 1864. godine. Slavuljaši su u kontinuitetu preživjeli razne sustave, ratove i progonstva, poput 4-godišnjeg nasilnog izgona iz svoga grada u Domovinskom ratu. Prvim siječanjskim probama popodne i večeras sve četiri sekcije ponosnog petrinjskog društva ukoračile su u godinu svoga velikog jubileja. 

– Dječji gradski zbor uz voditeljicu Ivanu Brebrić, ženski vokalni ansambl Petrus uz Jasminu Augustić, muški komorni zbor Petrinjski slavulji i mješoviti pjevački zbor, koje vodi umjetnički voditelj društva Josip degl' Ivellio, ove godine održat će niz koncerata različitih glazbenih sadržaja. U lipnju ćemo ugostiti pjevački zbor iz Pariza, a u listopadu ansambl Morešku iz Korčule- kaže predsjednik Slavulja, Željko Crnković. 

Po broju godina u društvu jedan je od veterana, jednako kao i Miroslav Štajcar, Antun Drašković, Marijan Augustić ili Josip Čačić, kojem je ove godine „okrugla“ 50-obljetnica stalnog pjevanja. Među članicama prednjače Dubravka Mihaljević, Rezika Krolo... Na današnjim prvim probama za novu važnu sezonu, u Slavulj su ušli novi ili se vratili bivši članovi, a i drugim pjevačima vrata društva još su širom otvorena.

Supokrovitelji značajne obljetnice bit će Sisačko moslavačka županija i Grad Petrinja, koji je Slavulju u proračun za 2014. namijenio povećano financiranje od 100.000 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije