Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvan maršruta

Josipovića i Crkvu prosvjednici zasad ostavljaju na miru

'06.03.2011., Zagreb - Prosvjednici ciji je cilj rusenje Vlade Republike Hrvatske okupili su se oko 16 sati na Preradovicevom trgu te krenuli u povorci kroz grad. radiceva ulica. Photo: Anto Magzan/PI
'Anto Magzan/PIXSELL'
10.03.2011.
u 10:15

Nakon prosvjednog skandiranja pod njegovim prozorima, Andrija Hebrang odlučio više ne davati nikakve izjave za javnost

Tijekom dosadašnjih pet prosvjednih marševa Zagrebom, tisuće nezadovoljnih obišlo je sjedišta i vladajućih i oporbenih stranaka, stanove moćnih hadezeovaca, neke od važnih institucija, ali još se nisu uputili ni zaustavili na Pantovčaku ili pred stanom predsjednika Ive Josipovića. A Kaptolom su jednom prošli, no bilo kakvu poruku Crkvi i njezinu vodstvu nisu uputili. Za sada su lopovima, pod njihovim prozorima, proglašavali: HDZ, SDP, HNS, HSS, Andriju Hebranga, Vladimira Šeksa, MUP, HT, HRT, EPH, HGK, HNB, Hrvatski fond za privatizaciju, vodstvo Kamenskog, Hypo banku.

Lopovima su imenovani i Nadan Vidošević i Ninoslav Pavić. Ostavke su se tražile u kvartovima premijerke Jadranke Kosor i ministra Tomislava Karamarka. Tražio se povrat Plive i Ine. Pred Zavodom za zapošljavanje tražio se posao. Palaču pravde nazvalo se "palačom nepravde", a pred Radničkim domom sindikate se pitalo: "Gdje ste?!"...

Hebranga je dolazak buntovnika pred njegova vrata jako pogodio pa je, radi zaštite svoje obitelji od prosvjednika, odlučio da više neće davati nikakve izjave za javnost. Rekao je da može ugrožavati sebe, ali ne i svoju obitelj, jer mu je 5000 ljudi koji su vikali pred njegovim stanom uznemirilo obitelj i rasplakalo unuke.

– To je strah od gomile – rekao je Hebrang poručivši kako je sramotno da se prosvjeduje pred stanovima političara. A začetnik "Facebook-prosvjeda" Ivan Pernar, shvativši poruke mnogih prosvjednika, obznanio je kako od sada na počecima prosvjeda neće biti više nikakvih govora ni formalnih vođa.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
10:35 10.03.2011.

šajkača uzvraća udarac. šajkača udara po vesni bosanac. pametnomu dosta. šajkači bijeda krize ide u prilog. bijeda se uvijek javlja u krizi. pitanje je tko je kvisling: šajkača ili vesna bosanac npr.

OB
-obrisani-
10:35 10.03.2011.

Sinoć nisu \"prosvjedovali\". Europski kupovi i bitne nogometne utakmice bile na TV.

OB
-obrisani-
12:10 10.03.2011.

komitee 300 pravi nerede po SVIJETU,heeeheheheheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije