Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radni posjet

Josipović putuje u SAD. Susrest će se s H. Clinton i J. Bidenom

Ivo Josipović (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
27.04.2011.
u 09:41

U Uredu predsjednika Josipovića naglasak prije svega stavljaju na produbljivanje kvalitete odnosa između SAD-a i Hrvatske.

Predsjednik Josipović u subotu će krenuti u višednevni radni posjet SAD-u. Planirano je da hrvatski predsjednik prvo posjeti Chicago, u kojem će se u nedjelju i ponedjeljak družiti s predstavnicima brojne hrvatske zajednice koja tamo živi, a u planu je i održavanje predavanje na temu povjerenja i kaznene odgovornosti za ratne zločine na Sveučilištu De Paul.

Utorak i srijedu Josipović će provesti u Washingtonu, gdje će se susresti s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom, koji je u administraciji američkog predsjednika poznavatelj europskih pitanja, i državnom tajnicom Hillary Clinton. Susret s Barackom Obamom nije potvrđen, a u Uredu predsjednika Josipovića naglasak stavljaju prije svega na produbljivanje kvalitete odnosa između SAD-a i Hrvatske.

– Riječ je o kontinuitetu odnosa dviju država, o razgovorima između saveznika u NATO-u i logično je da se kao teme nameću hrvatsko članstvo u EU, stabilizacija odnosa u regiji, stanje na Mediteranu, uključujući i zbivanja u arapskom svijetu, situacija u Afganistanu i nezaobilazna gospodarska suradnja. Bit će to prilika da predsjednik Josipović sa svojim domaćinima, bez obzira na to dogodio se susret s američkim predsjednikom Obamom ili ne, zastupa hrvatske stavove i poglede te čuje mišljenja američke strane – kažu na Pantovčaku.

Komentara 62

MA
maraosta
20:10 27.04.2011.

U hrvatskoj je otprilike petina biračkog tijela jugoslavenske i četnIke orijentacije,jedan dio biračkog tijela su ,,slijepci\"Dakle to je ona četvrtina građana hrvatske koja je Josipoviča izabrala za predsjednika.

UK
Ugo Kajvez
21:28 27.04.2011.

Josipoviću, a jesi papak, misliš da život je po špagi i pravedan po slovu propisa ...... uahaha ......... ko alica u političkoj zemlji čudesa .............. niš od tebe ........

MI
misho32
23:39 27.04.2011.

ide Sorošu na brifing i daljnje instrukcije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije