Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vožnja do Vange

Josipović: Prijevoz vojnim brodom na traženje Ulyssesa, a ne SDP-a

josipović, vukelić, svečana akademija (1)
Antonio Bronić/PIXSELL
22.09.2010.
u 13:45

Ured predsjednika uzvraća ministru: "Vukelić nije doveo u pitanje samo dopuštenje, nego i način na koji ga je Teatar ostvario".

Na izjave ministra obrane Branka Vukelića izrečene na današnjem aktualnom satu u Saboru, reagirao je i Ured predsjednika Republike priopćenjem u kojem se navodi da je predsjednik Josipović odobrio posjet Vangi na traženje Teatra Ulysses, a ne zastupnika SDP-a. Josipović također smatra da je Vanga nacionalno dobro koje, ako nema sigurnosnih zapreka, treba biti pod jednakim uvjetima dostupno svim građanima.

– U svom odgovoru u Saboru ministar Vukelić nije doveo u pitanje samo dopuštenje, nego i način na koji ga je Teatar ostvario. Prijevoz vojnim brodom je, kako je predsjednik Josipović usmeno izviješten, učinjen sukladno ugovoru ministarstva i Teatra, poručuju iz Ureda predsjednika i dodaju da nisu provjeravali tko su bili članovi Teatra i njihovi gosti te koja je njihova stranačka pripadnost.

Što se tiče navodnih neprimjerenih korištenja vojnih brodova, iz Josipovićeva ureda poručuju da podržavaju Ministarstvo obrane u kvalitetnoj provedbi ugovora o korištenju vojnih vozila te će zato zatražiti izvješće od MORH-a o uočenim nepravilnostima i zajedno s ministarstvom učiniti potrebno da se uočene nepravilnosti ne ponavljaju.

Vukelić: Predsjednik Josipović odobrio je vožnju esdepeovaca

– Imali smo prilike čitati u medijima da su vojni gliseri ovoga ljeta vozili neke saborske zastupnike SDP-a na plažu. Ako je informacija točna, tko su oni, na temelju čega su koristili vojne glisere, tko im je to dopustio – pitao je ministra obrane Branka Vukelića na aktualnom prijepodnevu u Saboru njegov stranački kolega Frano Matušić pozivajući se na članak objavljen u Večernjaku da se vojnim gliserom ovoga ljeta na otok Vangu na Brijunima vozilo SDP-ove Milanku Opačić i Nenada Stazića na kupanje kao goste kazališta Ulysses. Vukelić je priču potvrdio.

- Da, jesu. Neki su se vozili na trošak građana i na plažice. Tražio sam provjeru od načelnika Glavnog stožera i dobio informaciju da se na Vangu vozilo gliserima goste kazališta Ulysses, što govori i o jednoj neodgovornosti i prema predsjedniku Ivi Josipoviću koji je dao suglasnost za takvo što - rekao je Vukelić.

Objasnio je da je na preporuku predsjednika MORH sklopio ugovor s kazalištem Ulysses za prijevoz glumaca i publike na Mali i Veliki Brijun.

- Ova vožnja o kojoj govorimo bila je izvan tih ruta i zato čekam očitovanje. Čekam informacije i o nekim kasnim noćnim vožnjama prema Puli - poručio je Vukelić. Dodao je i da popis putnika koji su se gliserom vozili na Vangu nema te da će tražiti odgovornost onih koji su prekršaj napravili kao i ispitati treba li se takva usluga i dalje pružati kazalištu Ulysses.

- Često se voze putnici "jako dobre volje". Ne daj Bože da se nešto dogodi i da Hrvatska vojska mora za to odgovarati - zaključio je Vukelić.

Na premijerkinu upadicu da je činjenica da je na plažu išao MORH-ovim brodom te pitanje kada će to platiti dodavši kako se boji da, kad bi SDP bio na vlasti, da bi Stazić na kavu u Split išao ratnim brodom Petar Krešimir IV., Nenad Stazić (SDP) je odgovorio da je zahtjev za posjet Vangi poslan predsjedniku Josipoviću, što je on i odobrio.

Objasnio je da se na Vangu ne može doći privatnim čamcem niti plivajući, nego jedino MORH-ovim brodom i s odobrenjem predsjednika RH.

Ključne riječi

Komentara 201

OB
-obrisani-
18:46 22.09.2010.

Koji jeftini izgovori. :)

DI
dr-ivek
21:12 22.09.2010.

\"Objasnio je da se na Vangu ne može doći privatnim čamcem niti plivajući, nego jedino MORH-ovim brodom i s odobrenjem predsjednika RH.\". Slučaj riješen. :o) Ajmo sad opet malo o milijardama koje popljačkala aktualna vlada i njihovi pajdaši!

OB
-obrisani-
10:34 23.09.2010.

@ purgeraj ZG \"ISTINA JE DA SE ODVIJA YUGO ORGIJANJE NA ŠERBEĐIJUNIMA !\" --- U prijevodu na rječnik normalnih ljudi: jedna predstava i kupanje na plaži. Ili si ti jedan od Goebbelsovih sljedbenika? \"Kad čujem riječ \'kultura\' hvatam se za pištolj\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije