Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednički dvori

Josipović okupio 
sve aktere 
u Ini na Pantovčaku

josipović
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
15.10.2014.
u 08:47

Riječ je o sastanku koji bi se mogao interpretirati više kao dio predizborne kampanje Josipovića, kaže Večernjakov izvor

Predsjednik Ivo Josipović za stolom je u rezidenciji na Pantovčaku u ponedjeljak u 18 sati okupio resornog ministra Ivana Vrdoljaka, predstavnike Stožera za obranu rafinerije Sisak, tri hrvatska člana uprave Ine i njezinog predsjednika Zoltana Aldotta. Do sastanka je došlo na zamolbu Stožera, a kako nam izvori iz redova sudionika kažu, riječ je o sastanku koji bi se mogao interpretirati više kao dio predizborne kampanje Josipovića nego o sastanku koji će promijeniti odnose u Ini.

Generalni zaključak sastanka koji je potrajao nešto više od sat vremena je da odluke ne treba donositi naprečac, već da je potrebno puno kvalitetnog dijaloga. Predsjednik je saslušao i radnike i upravu Ine, sastanak je bio kvalitetan u smislu razmjene stavova.

- Tema je bila Ina, a ne samo rafinerijsko poslovanje. Predsjednik je uzeo u obzir i činjenicu da rafinerije posluju s negativnim rezultatom te istaknuo da se mora voditi računa o profitabilnosti tvrtke - kaže nam izvor blizak Ini. Govorilo se i o potrebi ulaganja u upstream, odnosno istraživanje i razvoj, koje je financijski zahtjevno u kontekstu troškova koje stvaraju rafinerije. Sastanak na Pantovčaku možda i nije promijenio pozicije suprotstavljenih strana, ali je korak naprijed u dijalogu aktera.

>>MOL o gašenju rafinerije: Podržavamo odluke koje su u komercijalnom interesu Ine

>>'Prijedlog SAD-a za medijaciju u sporu sa MOL-om nije odbijen, ali ni prihvaćen'

Komentara 13

AP
apolon
09:53 15.10.2014.

Dr. Ivo postao je jako nervozan ovim realnim podacima ozbiljne istraživačke agencije na 2300 ispitanika, sad ... će ga biti u medijima kao druga tita u partijskim glasilima. tita u partijskim glasilima.

ZX
zark x
10:10 15.10.2014.

Boze, sto je ovaj covjek najedamput toliko zaposljen. Gdje mu je sada Regija za koju je bio zaposljen 5 godina.

LU
lukabulic
10:10 15.10.2014.

kilavi pokušaj to je trebao učiniti čim je priuze vlast od vic mahera - bože poslije vic mahera mi dobijemo kompozitora- sviraj sad dodigu-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije