Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjetio Pazin

Josipović o udžbenicima na ćirilici: To je nekorektan potez

josipović
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/6
08.09.2014.
u 16:18

Predsjednik je, upitan da prokomentira vijest da su Bunjevački Hrvati od srpskog predsjednika Tomislava Nikolića dobili udžbenike na ćirilici, rekao kako je to kontinuitet politike koja želi asimilirati Hrvate u Srbiji

Za današnjeg posjeta Istri, gdje je u Pazinu bio na svečanosti otvorenja nove školske sportske dvorane, predsjednik RH Ivo Josipović, kazao je da je gradnja te dvorane dokaz da se suradnjom Vlade i lokalne samouprave mogu ostvariti vrijedni rezultati.

– Gradnja ove dvorane velika je stvar, pokazala je koliko je važna sinergija nadležnih ministarstava i lokalne samouprave, važan projekt ostvaren je zajednički, jedna i druga strana ne bi ga mogle same napraviti – rekao je Josipović.

Predsjednik je, upitan da prokomentira vijest da su Bunjevački Hrvati od srpskog predsjednika Tomislava Nikolića dobili udžbenike na ćirilici, rekao kako je to kontinuitet politike koja želi asimilirati Hrvate u Srbiji.

– To je nekorektan potez i nadam se da će se ispraviti. Ne smijemo se zaustaviti samo na kritiziranju onoga što je u drugoj državi, iako takve pojave uvijek treba kritizirati, već treba vidjeti i što smo mi napravili – rekao je Josipović pitajući se što smo mi i oni koji se osjećaju Hrvatima u Srbiji učinili da ti ljudi koji se deklariraju kao Bunjevci, što je pravo koje im nitko ne može oduzeti, učinili da se osjete i Hrvatima. Josipović smatra da je politika u nas niz godina Bunjevce isključivala iz hrvatskog korpusa. – Taj problem ne treba pretvoriti u stranačko prepucavanje jer riječ je o dugogodišnjoj politici koja nije bila dobra. Treba vidjeti gdje smo mi pogriješili i što se može učiniti – poručio je predsjednik Ivo Josipović.

>> 'Nikolićeva donacija manifestacija je politike uništenja hrvatskog jezika na tlu Vojvodine'

Komentara 108

KO
Komacero
16:36 08.09.2014.

Pa po toj Josipovicevoj zasto Srbi u Hrvatskoj dobivaju udzbenike iz Srbije.Zar se oni netrebaju asimilirat ili im Hrvatska tolko mrka.Zanimljiva je povjest ili istorija u kojoj se Hrvati tretiraju ko genocidan narod.To uce Srbi u Hrvatskoj u Srpskim udzbenicima.Bunjevci uopce nepostoje ko narod to cetnicko hrkomunisticka doktorina.Ako Josipovic ostane predsjednik onda ce se Hrvati prekrstit u Jugoslavene po onoj Rankovicevoj teoriji

Avatar antuntun55
antuntun55
16:35 08.09.2014.

...ćuj,nekorektan potez....pa to je zločin,druže Yusipoviću

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:28 08.09.2014.

Sigurno da je u Srbiji moral nagrđen i okrenut naopako, dobrim dijelom posljedica događanja od kasnih 80-ih do danas: razulareni nacionalizam, mržnja prema svemu i svakom, kriminal, siromaštvo, protjerivanje nepozeljnih nacija i mišljenja su učinili svoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije