Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik RH

Josipović: Neću zazivati ni osporavati potrebu mogućih izbora

ivo josipović (1)
Antonio Bronić/PIXSELL
15.10.2010.
u 11:23

Postoje mehanizmi parlamentarne demokracije i u Hrvatskoj ne vlada nikakvo izvanredno stanje.

- Postoje mehanizmi parlamentarne demokracije i u Hrvatskoj ne vlada nikakvo izvanredno stanje. Još jedanput ponavljam: nema izvanrednog stanja.  S jedne strane Sabor ima neku svoju parlamentarnu situaciju i prema njoj će se definirati odnos parlamenta i Vlade. Predsjednik u to ne ulazi, prema tome ja neću zazivati niti osporavati potrebu za mogućim izborima. To ovisi isključivo o odnosima u parlamentu, ali volio bih da se javnost i politika više koncentriraju na one prave probleme:  gospodarstvo i naš napredak u ulasku u Europsku uniju, a ove će se afere riješiti same po sebi političkim mehanizmima u Saboru. Ako ima razloga za nečiju odgovornost, to će se riješiti  prema kriterijima pravne države - rekao je predsjednik Ivo Josipović  koji nije htio komentirati motiv povratka Ive Sanadera u Sabor.

Na upit misli li da se tim pitanjem pretjerano bave članovi Vlade Josipović je rekao:
- Mislim da se cijela javnost previše time bavi, pa se, naravno, i Vlada i politika previše bave time hoće li jedan zastupnik biti u Saboru ili neće. Ključna su pitanja gospodarskog oporavka i ulaska u EU, a sve je drugo dio političke borbe.

Predsjednik Ivo Josipović u Zadru je sudjelovao na godišnjem susretu poduzetnika i gradonačelnika, nakon čega je nazočio obilježavanju 20-godišnjice specijalne postrojbe Poskoci  te se uputio na Eko-etno sajam koji se održava u zadarskom Višnjiku.

- Kakve je Hrvatska imala probleme početkom i tijekom 90-ih, a uspjela ih je riješiti, ja mislim da nitko ne sumnja da će Hrvatska izaći iz krize i biti dio Europske unije. A kada to bude tako, opet ćemo vas se sjetiti jer bez vas toga ne bi bilo - zahvalio je pripadnicima Poskoka Ivo Josipović.

Ključne riječi

Komentara 67

OB
-obrisani-
12:34 15.10.2010.

Josipović: Neću zazivati niti osporavati potrebu mogućih novih sastanaka Jadranke Kosor i EU viteza Boruta Pahora jer kada se ova dvojica sretnu ljubav se rađa, plovidba se sprema i balkanci se pomaknemo koji milimetar bliže EU avez granici i ulazu u nju..

ST
Stain
15:00 15.10.2010.

Pocnite zaradjivati iz fotelje. Ukljucite se u Peoplestring prije svojih prijatelja, izgradite mrezu prijatelja i dobro zaradite: http://www.peoplestring.com/?f=123gorannikolic

DO
downunder
12:20 15.10.2010.

EUJanez dobro kažeš, Slovenci možda i hoće ploviti po svome ali vi šumadijci/četnici nikad. To smo vam jasno dali do znanja 90tih a ako bude trebalo i može i opet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije