Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi start

Josipović na izbore izlazi u svim izbornim jedinicama

Ivo Josipović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
15.05.2015.
u 13:30

Osnivačka skupština bit će 31. svibnja. Nova stranka zvat će se Naprijed Hrvatska – Progresivni savez. U vrhu stranke bit će Josip Kregar, Nikica Gabrić, Anto Nobilo, Ivica Pančić...

Do kraja mjeseca Hrvatska će dobiti još jednu stranku – onu bivšeg predsjednika Ive Josipovića. Večeras će se u Zagrebu održati inicijalni odbor stranke na kojem će se usuglasiti Statut, a osnivačka skupština bit će 31. svibnja. Nova stranka zvat će se Naprijed Hrvatska – Progresivni savez.

Osim bivšeg predsjednika, u samom vrhu stranke bit će i Josip Kregar, saborski zastupnik, liječnik Nikica Gabrić, odvjetnik Anto Nobilo, bivši SDP-ov ministar branitelja Ivica Pančić, redateljica Irena Škorić, aktivistica Rada Borić... Međutim, mogu se očekivati, kaže nam Ivo Josipović, i još neka imena koja prvo moraju urediti statuse u strankama u kojima su sada.

Koaliranje prihvatljivo

– Bit će to stranka lijevog centra koja u sebi ima doktrinu progresivnosti, odnosno bit će to stranka usmjerena na reforme i napredak – kaže Ivo Josipović. Program stranke, dodaje, prilično će se naslanjati na njegov program iz predsjedničkih izbora. Bit će moguće i dvojno članstvo kada je riječ o srodnim strankama. Predizborno koaliranje za Josipovića je prihvatljivo i poželjno. Već vodi, kako kaže, ozbiljne razgovore s nekim strankama, međutim nije želio otkriti s kojima bi to Naprijed Hrvatska mogla na iduće izbore.

– Tko bude spreman na programsku suradnju, dolazi u obzir – kaže Josipović.

Na izbore sa strankom planira ići u svim izbornim jedinicama. Iako to traži dobro razgranatu mrežu već sada, kaže Josipović, stranka ima dobar dio ljudi izvan Zagreba. Nepoznanica je koliko će stranka imati uspjeha na parlamentarnim izborima, no neke joj okolnosti idu u prilog.

– Za njih je dobro što će izbori najvjerojatnije biti tek početkom iduće godine pa imaju vremena za organizaciju. U prilog im ide i to da će na izbore prije nego što velike stranke počnu proces i njihovog urušavanja, što se dogodilo Laburistima, ORaH-u – kaže politički analitičar Žarko Puhovski.

"Korektniji od Holy"

Dodaje i kako treba reći da je Ivo Josipović mnogo korektniji od Mirele Holy jer je i sam rekao da je nakon izbora spreman podržati SDP. 

>> Ustavni sud nije odobrio da se Josipoviću sudi za klevetu 

>> Ivo Josipović 30. svibnja osniva stranku!

Komentara 49

DU
Deleted user
13:44 15.05.2015.

Iskazao je energičnost čovječje ribice tijekom mandata! Nadajmo se da će stranka ubilježiti velik broj sljedbenika tijekom ljetnog mitinga u Srbu jer tamo im je "baza", trogrbe partizanske kape i široko, od uvceta do uvceta, nasmiješen Josipović. Ako tamo izostanu gromoglasne ovacije novoj strančici, e to je onda doista zabrinjavajuće...

TP
trias politica
13:41 15.05.2015.

Iza savez treba još dodati "kumunista".

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
13:35 15.05.2015.

skupili se politički gubitnici pod jedan kišobran

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije